Η Δύση ώθησε την Ουκρανία στον πόλεμο και το Κίεβο πληρώνει τώρα το λογαριασμό του χασάπη

Αυτό είναι μια συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου που περιγράφει πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σαμποτάρισαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας το Μάρτιο του 2022. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχουμε δύο μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πριν από δύο εβδομάδες από τον Hajo Funke και τον Harald Kujat. Ο Harald Kujat δεν είναι απλά κάποιος τύπος με μια γνώμη. Ήταν επικεφαλής του γερμανικού στρατού. Τα δύο μέλη της ουκρανικής ομάδας - ο Oleksiy Arestovich (πρώην δεξί χέρι του Zelensky) και ο David Arakhamia (ένας ομοϊδεάτης του Zelensky που είναι μέλος της Rada).

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρώτος που περιέγραψε δημοσίως τι συνέβη με τις διαπραγματεύσεις, όταν συναντήθηκε με μια αφρικανική αντιπροσωπεία τον Ιούλιο του 2023. Ο Πούτιν είπε στους Αφρικανούς ηγέτες:

"Η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις. Μια ολόκληρη σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία για την ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία του κειμένου της ίδιας της συνθήκης.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας από το Κίεβο μονογράφησε αυτό το σχέδιο συμφωνίας. Εδώ είναι. Ονομάζεται "Συνθήκη για μόνιμη ουδετερότητα και εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία". 18 άρθρα.

Επιπλέον, υπάρχει και μια εφαρμογή για αυτό. Αυτό ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις και άλλα πράγματα. Τα πάντα είναι διευκρινισμένα, μέχρι τις μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Εδώ είναι αυτό το έγγραφο. Και μονογραφήθηκε από την αντιπροσωπεία του Κιέβου.

Αλλά αφού εμείς, όπως υποσχεθήκαμε, αποσύραμε τα στρατεύματα από το Κίεβο, οι αρχές του Κιέβου, όπως κάνουν συνήθως τα αφεντικά τους, τα πέταξαν όλα στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Ας το θέσουμε με αυτόν τον τρόπο προσεκτικά και έξυπνα".


Ο Αρέστοβιτς, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ρήξη με τον Ζελένσκι, έκανε την πιο έντονη δήλωση.

Ο David Arakhamia είναι λίγο πιο επιφυλακτικός μέχρι την τελευταία πρόταση αυτού του κλιπ. Ο Arakhamia ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία δεν προχώρησε επειδή δεν εμπιστεύτηκε τους Ρώσους, παρόλο που ο Πούτιν έδειξε το έγγραφο και τις υπογραφές κατά τη συνάντησή του με τους Αφρικανούς. Αλλά ο Arakhamia ρίχνει τη βόμβα στο τέλος - ο Μπόρις Τζόνσον είπε στον Ζελένσκι να μην υπογράψει και να "κάνει πόλεμο".



Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η λεγόμενη σφαγή της Μπούχα επινοήθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας και τους Βρετανούς για να δημιουργηθεί ένα πρόσχημα για την αποχώρηση της Ουκρανίας από τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ακολουθεί αυτό που έγραψα για την Μπούτσα τον Απρίλιο του 2022:

Αυτό μας φέρνει στην τελευταία "θηριωδία" που η Ουκρανία επιμένει ότι έγινε από τη Ρωσία - Μπούχα, ένα προάστιο του Κιέβου. Εδώ είναι η περιγραφή του Guardian:

Καθώς οι ουκρανικές τεθωρακισμένες φάλαγγες εισέρχονταν στην Μπούχα, μια πόλη βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, βρήκαν δρόμους αποκλεισμένους από καμένα ρωσικά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα, και διάσπαρτους με τα πτώματα πολιτών που οι ντόπιοι είπαν ότι είχαν σκοτωθεί από τις δυνάμεις εισβολής χωρίς πρόκληση.

Εδώ είναι το πρόβλημα. Η Μπούχα κηρύχθηκε "πλήρως απελευθερωμένη" από τα ρωσικά στρατεύματα από τον δήμαρχό της την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Οι νεκροί που κείτονται στους δρόμους φορούν όλοι μια λευκή μπρατσέτα, την οποία φορούν οι Ουκρανοί για να σηματοδοτήσουν στα ρωσικά στρατεύματα ότι δεν υποστηρίζουν τον ουκρανικό στρατό.

Εάν η πόλη απελευθερώθηκε στις 31 Μαρτίου, γιατί τα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους τρεις ημέρες αργότερα; Γιατί δεν συγκεντρώθηκαν από τους θλιμμένους συγγενείς; Αυτή η έκθεση έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα στη Δύση - ειδήμονες και πολιτικοί απαιτούν στρατιωτική απάντηση του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν πτοείται από αυτή την τελευταία προπαγανδιστική αιχμή- ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να παρουσιάσει στοιχεία που να αντικρούουν την κατηγορία.

Η Ρωσία αποσύρθηκε από την Μπούχα στις 31 Μαρτίου -δύο ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη- και η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ περίμεναν δύο ημέρες πριν "ανακαλύψουν" τη σφαγή. Η δημόσια κατακραυγή εναντίον της Ρωσίας για αυτή την υποτιθέμενη θηριωδία παρείχε ένα βολικό αντιπερισπασμό από την πραγματικότητα - οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απαίτησαν από την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο.

Όπως σημείωσε ο Αρέστοβιτς στην παραπάνω συνέντευξή του, η απόφαση αυτή κόστισε στην Ουκρανία τουλάχιστον 300.000 νεκρούς (ο πραγματικός αριθμός πλησιάζει τους 500.000). Η δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζει τώρα η Ουκρανία περιγράφεται από τον στρατηγό εν αποστρατεία Kujat, ο οποίος κατηγορεί το ΝΑΤΟ για φανατισμό και αυταπάτες.

Ο Big Serge κυκλοφορεί με ένα νέο κομμάτι που πρέπει να διαβάσετε. Καταλήγει με το εξής:

Στην αντιπαράθεση μεταξύ Μόλτκε και Μπίσμαρκ, ο Πούτιν επέλεξε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μόλτκε και να διεξάγει τον πόλεμο της εξόντωσης. Όχι - και το τονίζουμε και πάλι αυτό - έναν πόλεμο γενοκτονίας, αλλά έναν πόλεμο που θα καταστρέψει την Ουκρανία ως στρατηγικά ισχυρή οντότητα. Ήδη οι σπόροι έχουν σπαρθεί και ο καρπός αρχίζει να φυτρώνει - μια ουκρανική δημοκτονία, που επιτυγχάνεται μέσω της φθοράς στα πεδία των μαχών και της μαζικής εξόδου των πολιτών της πρώτης ηλικίας, μια οικονομία σε διάλυση και ένα κράτος που κανιβαλίζει τον εαυτό του καθώς φτάνει στα όρια των πόρων του.

Υπάρχει ένα μοντέλο γι' αυτό - ειρωνικά, η ίδια η Γερμανία. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφασίστηκε ότι η Γερμανία -που τώρα λογοδοτεί για δύο τρομερές καταστροφές- απλώς δεν μπορούσε να παραμείνει ως γεωπολιτική οντότητα. Το 1945, αφού ο Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε, οι σύμμαχοι δεν απαίτησαν τα λάφυρα ενός υπουργικού πολέμου. Δεν υπήρξε καμία μικρή προσάρτηση εδώ, καμία επαναχάραξη συνόρων εκεί. Αντιθέτως, η Γερμανία εξοντώθηκε. Τα εδάφη της μοιράστηκαν, η αυτοδιοίκησή της καταργήθηκε. Ο λαός της παρέμεινε σε μια στυγνή εξάντληση, η πολιτική του μορφή και η ζωή του ήταν πλέον ένα παιχνίδι του νικητή - ακριβώς αυτό που ήθελε να κάνει ο Μόλτκε στη Γαλλία.

Ο Πούτιν δεν πρόκειται να αφήσει μια γεωστρατηγικά άθικτη Ουκρανία, η οποία θα επιδιώξει να ανακαταλάβει το Ντονμπάς και να πάρει εκδίκηση, ή να γίνει μια ισχυρή προωθημένη βάση για το ΝΑΤΟ. Αντ' αυτού, θα μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα Trashcanistan που δεν μπορεί ποτέ να διεξάγει έναν πόλεμο ρεβανσισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail