Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα πραγματοποιήσουν στρατηγική αεροδιαστημική επιχείρηση για να συντρίψουν την Ουκρανία

Photo: https://t.me/HersonVestnik/5075
Freepen.gr - Πριν από ένα χρόνο, η Ρωσία και η Λευκορωσία ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν κοινά κέντρα εκπαίδευσης μάχης "για να αυξήσουν το επίπεδο συνοχής και ικανότητας μάχης" των στρατιωτών των δύο στρατών.

Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Επισήμως, τα εν λόγω κέντρα εκπαίδευσης θα διαμορφωθούν για τους ακόλουθους σκοπούς:

- για τη διεξαγωγή κοινής εκπαίδευσης των στρατιωτικών τμημάτων των δύο χωρών,
- για τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων μάχης,
- για να ανταλλάσσουν εμπειρίες σχετικά με τη χρήση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού,
- για την εκπαίδευση των στρατών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας στη χρήση εξοπλισμού και από τις δύο χώρες,
- για να ενοποιηθούν οι στρατιωτικοστρατηγικές και τακτικές δράσεις, οι τεχνικές προσεγγίσεις.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vasily Dandykin δήλωσε στην Free Press πως ένα τέτοιο βήμα έρχεται ως "απάντηση στην ενεργοποίηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Οι δύο χώρες βρίσκονται στο δρόμο για τη δημιουργία ενός πλήρους "κοινού συμμαχικού στρατού".

Η Λευκορωσία διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα εγκαταστάσεων στρατιωτικής εκπαίδευσης που έχει διατηρηθεί από την εποχή της ΕΣΣΔ. Με τη σειρά της, η Ρωσία μπορεί να μοιραστεί την προηγμένη αμυντική της τεχνολογία με τη Λευκορωσία.

Η λευκορωσική πλατφόρμα είναι σημαντική για την υπεράσπιση του θύλακα του Καλίνινγκραντ και για τον έλεγχο της Πολωνίας και της περιοχής της Βαλτικής, καθώς το ΝΑΤΟ δραστηριοποιείται ιδιαίτερα εκεί τον τελευταίο καιρό.

Ωστόσο, ο Ρώσος πολιτικός Viktor Alksnis σημείωσε ότι πριν από τη μεταφορά των ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας πως "ο Λουκασένκο συνήθιζε να απαντά αόριστα σε προτάσεις για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας".

Επιπλέον, η Λευκορωσία δεν έχει αναγνωρίσει την Κριμαία, τη DPR, την LPR, τις περιοχές Zaporozhye και Kherson ως τμήματα της Ρωσίας, αν και ο πρόεδρος Λουκασένκο δήλωσε ότι θα ήταν έτοιμος να το κάνει "ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί".

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να μεταφέρει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δυτικά σύνορα της πρώην ΕΣΣΔ, με φόντο τις αυξημένες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής 60 Minutes, ο Αντρέι Γκουρούλεφ, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, μίλησε για το υποτιθέμενο σχέδιο της Ρωσίας να διεξάγει μια "στρατηγική αεροδιαστημική επιχείρηση" για την καταστολή των συστημάτων αεράμυνας, την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής, την απομόνωση των ζωνών μάχης και την προσβολή ζωτικών εγκαταστάσεων, ώστε να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Ουκρανίας.

Επί του παρόντος, η Ρωσία χρησιμοποιεί κυρίως μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξει κρίσιμες εγκαταστάσεις στην Ουκρανία. Η ουκρανική βιομηχανία έχει αυξήσει την παραγωγή πυραύλων - υπάρχουν χιλιάδες από αυτούς, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Είπε επίσης πως οι στρατηγικές επιθέσεις σε κρίσιμους στόχους της Ουκρανίας έχουν καθοριστεί σε έγγραφα καθοδήγησης και οι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι πρώτοι στόχοι της επιχείρησης έχουν επίσης καθοριστεί, αλλά η ρωσική διοίκηση δεν πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την επιχείρηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail