Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει με την επανένωση της Ρωσίας με την Ουκρανία

pixabay / neelam279
Πώς θα συνυπάρξουν οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς μετά το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης;

Lyuba Lulko -  pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ρώσοι στην Ουκρανία αρνούνται τη φύση τους

Ένας από τους ηγέτες της ρωσικής φρουράς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (ΛΔΔ), ο πρώην διοικητής του τάγματος Βοστόκ, Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, αισθάνεται βαθιά πληγωμένος:

"Ουσιαστικά, διεξάγεται ένας πόλεμος με Ρώσους να πολεμούν Ρώσους με την ενεργό συμμετοχή της Δύσης στο πλευρό ενός εκ των συμμετεχόντων".

Ο Χοντακόφσκι είναι βέβαιος ότι οι Ρώσοι στη Ρωσία είναι έτοιμοι να αναζητήσουν τρόπους εξομάλυνσης των σχέσεων όταν η στρατιωτική φάση της σύγκρουσης τελειώσει. Ωστόσο, παραδέχεται πως οι Ουκρανοί δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, καθώς "αρνούνται την ίδια τους τη φύση".

Ο Χοντακόφσκι αναφέρεται στους Ρώσους Ουκρανούς που παραδέχονται ότι "η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία χώρισε τη Ρωσία και την Ουκρανία και προκαθόρισε την περαιτέρω πορεία των γεγονότων".

20 εκατομμύρια Ρώσοι στην Ουκρανία

Θα θέλαμε να διαφωνήσουμε με τον κ. Χοντακόφσκι για το πώς αισθάνονται οι Ουκρανοί. Ο Ουκρανός πολιτικός Alexey Arestovych* αποκάλεσε τον εαυτό του Ρώσο Ουκρανό στο Telegram πριν από λίγο καιρό.

"Είμαι ένας Ουκρανός που μιλάει ρωσικά. Ας το ξεκαθαρίσουμε: είμαι απλώς ένας Ρώσος της Ουκρανίας", έγραψε.

Η ανάρτηση απέσπασε 8.000 likes και περισσότερα από 4.000 σχόλια:

"Αλεξέι, υπάρχουν είκοσι εκατομμύρια Ουκρανοί που αισθάνονται το ίδιο και δεν έχουν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με τους πεισματάρηδες αξιωματούχους".

Φυσικά, ο Αρέστοβιτς απλά αισθάνεται την κατάσταση. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένα αίτημα για ειρήνη στην κοινωνία, αλλά το καθεστώς του Κιέβου δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα και ως εκ τούτου θα πέσει. Εργάζεται για το ρόλο του στο μέλλον. Ποιος ξέρει, ίσως να είναι ένας από τους μελλοντικούς ηγέτες της νέας Ουκρανίας.

Είμαι Ρώσος: πώς λειτουργεί το υποσυνείδητο

Το υποσυνείδητο λειτουργεί διαφορετικά. Εάν ένας Ουκρανός υπήκοος αναγνωρίσει τον εαυτό του ως Ρώσο, θα πρέπει να σκεφτεί το νόημα αυτής της σύγκρουσης.

Είκοσι εκατομμύρια Ουκρανοί Ρώσοι θα θέλουν αναμφίβολα να συμβιβαστούν με τους Ρώσους της Ρωσίας.

Το ουκρανικό κανάλι Telegram Open Ukraine διεξήγαγε μια έρευνα για το θέμα αυτό προσφέροντας να αναγνωρίσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία ως "εμφύλιο πόλεμο". Όλοι όσοι σκοτώθηκαν από την ουκρανική πλευρά θα πρέπει να αναγνωριστούν ως θύματα αυτής της αντιπαράθεσης".

"Αν θέλετε να προσαρτήσετε κάτι, τότε θα πρέπει είτε να εξοντώσετε όλους όσους βρίσκονται εκεί, είτε να τους δεχτείτε όλους ως πολίτες - τις γυναίκες, τα παιδιά, τους γονείς όλων εκείνων που αναπαύονται σε αυτά τα νεκροταφεία", έγραψε κάποιος σε ένα σχόλιο.

Η Ρωσία έχει εμπειρία από τη μετεμφυλιακή συμφιλίωση. Αρκεί να θυμηθούμε τους πολέμους της Τσετσενίας. Το έργο για την αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ των ρωσικών λαών είναι ανεκτίμητο. Πρόκειται επίσης για μια έτοιμη κρατική ιδεολογία. Ο χρόνος θα επουλώσει, αλλά πολλοί φυσικά θα είναι δυσαρεστημένοι και προσβεβλημένοι. Ο στόχος είναι να μειωθούν στο ελάχιστο τα παράπονά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail