Η Αίγυπτος στοκάρει ρωσικό σιτάρι

pixabay / AnnaER
Η Αίγυπτος συνέχισε να αγοράζει ρωσικό σιτάρι τον Δεκέμβριο, ανέφερε τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων African Initiative, επικαλούμενο στοιχεία της Γενικής Αρχής Εφοδιασμού Εμπορευμάτων της Αιγύπτου (GASC).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η GASC αγόρασε 480.000 τόνους ρωσικού σιταριού σε διεθνή διαγωνισμό αυτή την εβδομάδα. Στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, που πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 7 Δεκεμβρίου, η χώρα αγόρασε άλλους 120.000 τόνους του σιταριού από τη Ρωσία. Η συνολική ποσότητα σιταριού που συμβλήθηκε από το Κάιρο το Δεκέμβριο ανήλθε σε 1,02 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τη ρωσική εμπορική αποστολή στην Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος είναι ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς σιταριού στον κόσμο και οι αγορές της παρακολουθούνται στενά ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Τον Ιανουάριο, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry δήλωσε ότι η χώρα του προσβλέπει στην ενίσχυση των προμηθειών σιτηρών από τη Ρωσία και το χαρακτήρισε ως μία από τις προτεραιότητες των διμερών σχέσεων. Κατά τους τρεις πρώτους μήνες της καλλιεργητικής περιόδου 2023-2024 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), το Κάιρο αγόρασε 2,031 εκατομμύρια τόνους ρωσικών σιτηρών, αποτελώντας τον μεγαλύτερο αγοραστή σιτηρών της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail