Το Κίεβο θέλει τους φυγάδες να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να πολεμήσουν

ukrinform.net/
Freepen.gr - Η ουκρανική κυβέρνηση επιθυμεί όλοι οι άνδρες σε πολεμική ηλικία που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης με τη Ρωσία να επιστρέψουν και να ενταχθούν στον στρατό, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ στην Bild.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διοικητές του πρότειναν την επιστράτευση επιπλέον "450.000-500.000 ατόμων".

Συζητώντας για όσους έχουν διαφύγει, ο Ουμέροφ τόνισε την Πέμπτη στην Bild πως "όλοι οι Ουκρανοί άνδρες στρατιωτικής ηλικίας - από 25 έως 60 ετών - θα λάβουν προσκλήσεις να παρουσιαστούν στα κέντρα στρατολόγησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων".

Όποιος αγνοήσει τις "προσκλήσεις" θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας, αν και πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες των πιθανών κυρώσεων συζητούνται ακόμη.

Ο Ουμέροφ κατέστησε σαφές πως δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τους παραβάτες της στράτευσης, επιμένοντας ότι "δεν είναι τιμωρία το να υπερασπίζεσαι και να υπηρετείς τη χώρα σου. Είναι τιμή".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail