Το ιρανικό ναυτικό λαμβάνει νέους πυραύλους κρουζ και προηγμένα ελικόπτερα

Freepen.gr - Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την Κυριακή μια σειρά από νέα εγχώρια όπλα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων κρουζ και ελικοπτέρων κατάλληλων για ηλεκτρονικό πόλεμο, γράφει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Σε εκδήλωση στην οποία παρέστη ο διοικητής του στρατού υποστράτηγος Abdolrahim Mousavi, τα νέα όπλα τέθηκαν σε λειτουργία σε παράκτια ναυτική βάση στο νότιο Ιράν.

Τα όπλα και ο εξοπλισμός περιλαμβάνουν το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα κρουζ "Talayieh", το πυραυλικό σύστημα κρουζ "Nasir", το πρώτο ελικόπτερο ηλεκτρονικού πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού και το πρώτο ελικόπτερο συλλογής πληροφοριών, πυραυλικά συστήματα επιφανείας-επιφανείας, το έξυπνο μη επανδρωμένο αεροσκάφος περιπλάνησης και αυτοκτονίας "Sanjar" που μεταφέρει το αντιτορπιλικό Jamaran, ένα σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικό πόλεμο, ένα σύστημα ανίχνευσης δυτών και το ρυμουλκό "Sirvan" που χρησιμοποιείται σε λιμάνια και αγκυροβόλια.

Σε σχόλια στην εκδήλωση, ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού αντιναύαρχος Shahram Irani δήλωσε ότι ο Talayieh είναι ένας έξυπνος πύραυλος κρουζ με εμβέλεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων που μπορεί να αλλάξει πορεία κατά τη διάρκεια της πτήσης και να επιλέξει νέο στόχο πριν τον αιφνιδιάσει.

Ο πύραυλος κρουζ Nasir με βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων έχει τέλεια καταστροφική ισχύ και είναι τοποθετημένος σε διάφορα αντιτορπιλικά ναυτικού διαφορετικών κατηγοριών, δήλωσε ο διοικητής.

Σχετικά με τα νέα ναυτικά ελικόπτερα, ο ναύαρχος δήλωσε πως τα αεροσκάφη έχουν εξοπλιστεί με μια σειρά συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, διαθέτουν συστήματα αυτοπροστασίας και μπορούν να παραπλανήσουν διάφορους πυραύλους.

Οι προηγμένες οπτικές συσκευές, τα συστήματα συλλογής πληροφοριών και τα συστήματα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) που είναι εγκατεστημένα στα ελικόπτερα, τους επιτρέπουν να εκτελούν τόσο ναυτικές μάχες όσο και πολιτικές θαλάσσιες επιχειρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail