Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναμένουν συλλήψεις πρακτόρων της Μοσάντ στη χώρα

Freepen.gr - Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ) προσπάθησαν επανειλημμένα να στρατολογήσουν πράκτορες στην Τουρκία και προετοιμάζουν επιχειρήσεις ενώ σύντομα αναμένονται συλλήψεις μελών της, έγραψαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Ισραηλινούς αξιωματούχους, έγραψε ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ετοιμάζονται να εξοντώσουν τους ηγέτες του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς σε όλο τον κόσμο μετά το τέλος του πολέμου στη Γάζα. Συγκεκριμένα, φέρεται να αναπτύσσονται σχέδια για το κυνήγι των ηγετών της Χαμάς που ζουν στο Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ. 

Την ίδια ώρα, το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Habertürk, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, ανέφερε πως οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν το Ισραήλ για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δίωξης μελών της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια δήλωσε την Τρίτη ότι οποιεσδήποτε επιθέσεις από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών κατά των ηγετών της Χαμάς στην Τουρκία είναι απαράδεκτες και πως σε περίπτωση τέτοιου γεγονότος, το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα». 

Η Hürriyet θεωρεί πολύ πιθανό ότι μέλη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών θα συλληφθούν στο εγγύς μέλλον. «Μην εκπλαγείτε αν τις επόμενες ημέρες ακούσετε πως κάποιος από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχει φυλακιστεί», έγραψε ο Abdulkadir Selvi, αρθρογράφος εφημερίδας κοντά σε κυβερνητικούς κύκλους.

Κατά την άποψή του, η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) έχει ήδη εκδώσει την απαραίτητη προειδοποίηση προς το Ισραήλ και εάν συνεχιστεί η αποστολή αυτή, η απάντηση θα είναι «όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις».

Η εφημερίδα Milliyet υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα, η Μοσάντ προσπαθεί εδώ και καιρό να επιχειρήσει σε τουρκικό έδαφος, ιδίως επιχειρώντας να στρατολογήσει πράκτορες και να διεξάγει επιχειρήσεις.

Η Μοσάντ προσπάθησε να διεισδύσει δελεάζοντας Παλαιστίνιους φοιτητές με χαμηλό εισόδημα που ζουν στην Τουρκία. Ωστόσο, η MİT παρείχε ψευδείς πληροφορίες στη Μοσάντ για 1,5 χρόνο», γράφει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail