Το Ισραήλ κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια δεκαετία πολέμου - Μακρόν

idf.il
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τις ισραηλινές αρχές να "προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια" τους τελικούς στόχους του πολέμου με τη Χαμάς, ενώ υποστήριξε ότι ο δηλωμένος στόχος της πλήρους εξάλειψης της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης μπορεί να οδηγήσει σε μια πολυετή σύγκρουση.

Τα σχόλια του Μακρόν έγιναν μετά την υπόσχεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου το Σάββατο να συνεχίσει την επίγεια επίθεση στη Γάζα μέχρι να επιτευχθούν "όλες οι αντικειμενικές της σκοπιμότητες", δηλαδή η διάσωση των εναπομεινάντων ομήρων και η πλήρης "εξόντωση της Χαμάς".

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι, ο Μακρόν διερωτήθηκε αν "κάποιος πιστεύει πως είναι δυνατόν" να εξαλειφθεί η Χαμάς.

"Αν αυτός είναι ο στόχος, ο πόλεμος θα διαρκέσει 10 χρόνια", υποστήριξε.

"Δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμη ασφάλεια για το Ισραήλ στην περιοχή, αν αυτή η ασφάλεια έχει ως τίμημα ζωές Παλαιστινίων, επηρεάζοντας τις δημόσιες γνώμες στην περιοχή", συνέχισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail