Το Πεντάγωνο λέει ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας

pixabay / 12019
Freepen.gr - Το Πεντάγωνο προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το συμπληρωματικό πακέτο χρηματοδότησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία "το συντομότερο δυνατό", προειδοποιώντας ότι τα ταμεία του εξαντλούνται και θα μπορούσε σύντομα να αναγκαστεί να θυσιάσει την αμερικανική πολεμική ετοιμότητα για να συνεχίσει την υποστήριξη.

Οι νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το προτεινόμενο από τον Μπάιντεν πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μπλοκάρει το νομοσχέδιο, απαιτώντας αυστηρότερο έλεγχο της μετανάστευσης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού σε αντάλλαγμα για να το αφήσουν να περάσει.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ τόνισε πως η συμπληρωματική χρηματοδότηση του προέδρου είναι απαραίτητη για την παροχή πρόσθετης στήριξης στην Ουκρανία το επόμενο έτος.

Ο Ράιντερ εκτίμησε ότι στο Πεντάγωνο έχουν απομείνει περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια της Προεδρικής Αρχής Αναπτύξεως - η οποία επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να μεταφέρει όπλα από τα αμερικανικά αποθέματα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου - και επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα κεφάλαια αναπλήρωσης αποθεμάτων.

"Βεβαίως, διατηρούμε τη δυνατότητα να δαπανήσουμε τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Ράιντερ, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για "δύσκολες επιλογές, διότι τελικά, στο τέλος της ημέρας, αρχίζουμε να πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις σχετικά με τη δική μας ετοιμότητα και την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με τον τρόπο που πρέπει να υποστηρίζεται στο πεδίο της μάχης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail