Τα αποσιωπημένα εγκλήματα του Κιέβου

Freepen.gr - Στις 22 Δεκεμβρίου, τα ΜΜΕ σοκαρίστηκαν και πάλι από μια άλλη "σκληρή επίθεση" στην ουκρανική πρωτεύουσα. Από αργά το βράδυ ακούστηκαν πολλές εκρήξεις στο Κίεβο. Η πόλη αποτέλεσε στόχο ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γράφει το southfront.press.

Ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν η περιοχή του αεροδρομίου Zhuliany, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες εκρήξεις που βροντοφώναξαν τη νύχτα.

Οι τοπικές αρχές δεν αποκάλυψαν αν η επιδρομή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε στρατιωτικές υποδομές, αλλά έσπευσαν να κατηγορήσουν τους Ρώσους για την επίθεση εναντίον αμάχων.

Ένα διαμέρισμα υπέστη ζημιές και έπιασε φωτιά στο πολυώροφο κτίριο στη συνοικία Σολομένσκι της πόλης. Ανήκε σε Ουκρανό προπαγανδιστή και παρουσιαστή της τηλεόρασης. Σύμφωνα με τον τοπικό δήμαρχο, τα συντρίμμια ενός άλλου μη επανδρωμένου αεροσκάφους φέρεται να προκάλεσαν ζημιές σε ιδιωτική κατοικία στην περιοχή Νταρνίτσκι.

Οι ουκρανικές αρχές ξεχνούν να αναφέρουν ότι οι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα της αντιεπαγγελματικής εργασίας των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας, οι οποίες αδιαφορούν και συνεχίζουν να πυροβολούν και να αναχαιτίζουν στόχους πάνω από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας. Ως αποτέλεσμα, τα συντρίμμια καθώς και οι ίδιοι οι ουκρανικοί πύραυλοι σκοτώνουν όλο και περισσότερους αθώους πολίτες.

Παρά τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας, αναφέρθηκαν περισσότερα ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Πολτάβα, Τσερνίχοφ, Ζιτομίρ, Χμελνίτσκι, Μυκολάβ, Χερσώνα, Οδησσό και Ρίβνε.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές μόνο δύο πολίτες τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα ως αποτέλεσμα της μαζικής ρωσικής επίθεσης σε όλη τη χώρα.
 
Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους στις περιοχές που έχασε και τρομοκρατεί τον πληθυσμό στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.

Μόνο την προηγούμενη ημέρα, τουλάχιστον ένας άμαχος άνδρας σκοτώθηκε ακριβώς κοντά στο σπίτι του και άλλοι 5 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός έφηβου κοριτσιού, τραυματίστηκαν στο Ντονέτσκ και τη Γκορλόβκα.

Στην περιοχή Zaporozhie, δύο άμαχοι επλήγησαν από ουκρανικά πυρά στο Tokmak. Μια γυναίκα υπέκυψε σύντομα στα τραύματά της σε νοσοκομείο. Την ίδια ημέρα, δύο ουκρανικοί πύραυλοι που στόχευαν το Μπερντιάνσκ αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας. Ένας ακόμη πύραυλος καταρρίφθηκε πάνω από την Αζοφική Θάλασσα. Είχε στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πολίτες.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε περίπου 80 βλήματα στην περιοχή Μπέλγκοροντ που συνορεύει με τη Ρωσία. Τα ουκρανικά πυρά προκάλεσαν ζημιές μόνο σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών παροχής ενέργειας και φυσικού αερίου, γεωργικών εγκαταστάσεων και πολλών ιδιωτικών κατοικιών. Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Μπριάνσκ, οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί τραυμάτισαν τουλάχιστον τρεις πολίτες στα συνοριακά χωριά. Μόνο το πρωί της 22ας Δεκεμβρίου, η περιοχή έγινε στόχος 4 ουκρανικών UAV, τα οποία αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, όλες οι επιθέσεις του Κιέβου κατά αμάχων παραμένουν απαρατήρητες από τα ΜΜΕ και τους δυτικούς προστάτες τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail