Ο Ζελένσκι και ο Ζαλούζνι μάχονται για την εξουσία στο Κίεβο

Freepen.gr - Εν μέσω των αποτυχιών στο μέτωπο, το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να αναζητήσει τον ένοχο. Ο Ζελένσκι αναζητά τον ένοχο μεταξύ των στρατιωτικών- οι στρατιωτικοί κατηγορούν τους πολιτικούς. Όλοι μαζί κατηγορούν τη Δύση για ανεπαρκή και άκαιρη βοήθεια, γράφει σε ανάλυσή του το southfront.press.

Ουκρανοί κοινωνιολόγοι έχουν δηλώσει ότι ο πατριωτισμός στην ουκρανική κοινωνία μειώνεται, η ενότητα του λαού που αυξήθηκε στην αρχή του πολέμου τελειώνει. Η δημοτικότητα του Ζελένσκι πέφτει κατακόρυφα. Σύμφωνα με έρευνες, έχει μειωθεί κατά 15% από την αρχή της σύγκρουσης.

Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο μειώθηκε στο 39% και στο 21% αντίστοιχα.

Ο πληθυσμός της Ουκρανίας συνειδητοποιεί πως η σύγκρουση δεν είναι κοντά στο να σταματήσει. Οι Ουκρανοί είναι εξοργισμένοι από τα σκάνδαλα διαφθοράς και την πεποίθηση ότι οι δυτικές προμήθειες όπλων δεν ήταν επαρκώς αξιόπιστες. Απειλούνται από τη συνεχιζόμενη μαζική κινητοποίηση και είναι βέβαιοι πως υπάρχουν σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι φήμες για το σκάνδαλο ξέσπασαν μετά τη δημοσίευση του άρθρου του αρχιστράτηγου Zaluzhny στον Economist, όπου παραδέχθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι απίθανο να επιτύχει σημαντικές ανακαλύψεις στο μέτωπο.

Οι φήμες εντάθηκαν μετά τον θάνατο του βοηθού του Zaluzhny, ο οποίος ανατινάχθηκε με χειροβομβίδες, και την παραίτηση του διοικητή των Ειδικών Επιχειρήσεων, ο οποίος θεωρούνταν ένας από τους κύριους αναπληρωτές του αρχιστράτηγου.

Με τη σειρά του, ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι μπορεί να προετοιμάζεται στη χώρα ένα νέο "Μαϊντάν" με στόχο την απομάκρυνση του αρχηγού του κράτους. Η επιχείρηση "Μαϊντάν-3", μπορεί να εφαρμοστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του 2023.

Πρόσφατα, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Verkhovna Rada, βουλευτής του κόμματος του Zelensky, Mariana Bezuglaya, δήλωσε πως ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω της έλλειψης σχεδίου δράσης για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με την ίδια, οι στρατιωτικοί απλώς είπαν ότι πρέπει να επιστρατεύσουν τουλάχιστον 20 χιλιάδες πολίτες το μήνα, αυτό είναι όλο.

Η ίδια επέκρινε επίσης ολόκληρο το Γενικό Επιτελείο, αποκαλώντας το μια κάστα.

Η αντιπολίτευση στην Ουκρανία τάχθηκε στο πλευρό των στρατηγών. Βουλευτές από άλλα κόμματα απαίτησαν να αποκλειστεί ο Μπεϊζέλαγια από την κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ζαλούζνι περνάει σε θερμή φάση και μετατρέπεται σε άμεση ανοιχτή σύγκρουση της πολιτικής ελίτ της εμπόλεμης χώρας. Ο λόγος είναι πιθανότατα ότι ο Zaluzhny θεωρείται ευρέως ως σοβαρός ανταγωνιστής του Zelensky στη μάχη για τη θέση του προέδρου της Ουκρανίας.

Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας! Το Κίεβο βρήκε τελικά τους ενόχους που οδήγησαν στη διάσπαση. Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας παραδοσιακά κατηγορούσε κάποιους "πράκτορες του Κρεμλίνου" για όλα τα προβλήματα του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail