Η Ουκρανία θα στραφεί στο σχέδιο Β, καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ υπολείπονται πολύ της Ρωσίας στην παραγωγή πυρομαχικών

Photo: https://t.me/RVvoenkor/20578
Η Ουκρανία θα προχωρήσει στο σχέδιο Β σε περίπτωση που η Δύση δεν παράσχει περαιτέρω βοήθεια, δήλωσε ο Όλεγκ Ουστένκο, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι για οικονομικά θέματα, κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας. Η Δύση θα στείλει περισσότερη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Εάν η στήριξη δεν έρθει τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε στο σχέδιο Β. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολυεπίπεδο σχέδιο, αλλά πιστεύω πως πρώτα θα είναι αρκετό να στραφούμε στην εγχώρια αγορά για να δανειστούμε κεφάλαια και να λάβουμε κεφάλαια από την εγχώρια αγορά", δήλωσε ο Oleg Ustenko.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πρόσθετες εντάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, διότι το υπουργείο είναι υπεύθυνο για τον προϋπολογισμό της Ουκρανίας. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά έτσι η Ουκρανία θα μπορέσει να συνεχίσει τον Ιανουάριο, δήλωσε ο Ούστενκο.

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για αμυντικές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης πυρομαχικών

Η Ουκρανία ετοιμάζεται να στραφεί σε αμυντικές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης πυρομαχικών. Η Ουκρανία κατασκευάζει ήδη τρεις γραμμές οχυρώσεων, δήλωσε η Ουκρανή βουλευτής Αλεξάνδρα Ουστίνοβα.

"Ακόμη και αν διαθέσουν χρήματα, ο κόσμος ξεμένει από βλήματα, το καταλαβαίνουμε αυτό", δήλωσε η βουλευτής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη δεν μπορούν να παράγουν την ποσότητα οβίδων που διαθέτει η Ρωσία. Έτσι, οι Αμερικανοί παράγουν περίπου 300.000 βλήματα το χρόνο, ενώ ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί εκατομμύρια από αυτά.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail