Ο Ζελένσκι αναγνωρίζει την ήττα, ο ουκρανικός στρατός περνά στην άμυνα

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός πέρασε στην επίθεση και το Κίεβο δεν μπορεί πλέον να κρύψει την ήττα του. Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν πρόσφατα σημαντικά τακτικά κέρδη σε διάφορες περιοχές, απειλώντας τις ουκρανικές δυνάμεις με μια επερχόμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση, γράφει το southfront.press.

Οι ρωσικές βόμβες συνεχίζουν να σφυροκοπούν τα ουκρανικά κρησφύγετα στην Avdeevka, ενώ τα στρατεύματα προετοιμάζονται για περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις στην πόλη και στα περίχωρά της. Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται κοντά στο Σεβερνόε στο νότιο πλευρό και η ρωσική ζώνη ελέγχου επεκτείνεται κοντά στον σιδηρόδρομο στα βόρεια.

Παράλληλα, οι Ρώσοι ανέλαβαν τον έλεγχο του Χρόμοβο στα δυτικά περίχωρα του Μπαχμούτ. Η πτώση της ουκρανικής άμυνας στο χωριό απειλεί το στρατηγικής σημασίας ουκρανικό προπύργιο στο Chasov Yar, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να προσεγγίσουν στο εγγύς μέλλον.

Ενώ οι όποιες μεγάλες επιχειρήσεις περιπλέκονται στις νότιες στέπες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι πλευρές συνεχίζουν τις τοπικές αντεπιθέσεις. Εν τω μεταξύ, οι ελπίδες του ουκρανικού στρατού να αναπτύξει την επίθεσή του στην ανατολική όχθη του Δνείπερου μειώνονται. Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να έχουν ένα προγεφύρωμα στο Krynki, αλλά τα πυρά από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στα βόρεια περίχωρα του χωριού, χωρίς να τους αφήνουν καμία ελπίδα να προχωρήσουν προς τις δασικές περιοχές στα νότια.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει ρωσική προέλαση στις κατευθύνσεις Kupyansk, Liman, Bakhmut, Avdeevka και Mariinka.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανάγκασαν τον Ζελένσκι να αναγνωρίσει την ήττα του. Δήλωσε επίσημα ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει τελειώσει, χωρίς να επιτύχει τους στόχους της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περνούν σε άμυνα.


Το Κίεβο αποφάσισε τελικά να ξεκινήσει την οικοδόμηση μιας νέας γραμμής άμυνας κατά το παράδειγμα της περίφημης ρωσικής "γραμμής Surovikin" στην περιοχή Zaporozhie. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, αυτό ήταν ένα από τα σημεία διαφωνίας μεταξύ του προέδρου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Zaluzhny, ο οποίος επέμενε στη δημιουργία νέων οχυρώσεων. Με τη σειρά του, ο Ζελένσκι αντιτάχθηκε σε μια τέτοια απόφαση, καθώς αναγνωρίζει την αποτυχία της "επιθετικής" στρατηγικής του Κιέβου και τη συντριπτική ήττα της εικόνας του Ζελένσκι στα μέσα ενημέρωσης. Τελικά, ο Ζελένσκι τιμωρήθηκε από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Κιέβου, οι οχυρώσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τρεις γραμμές άμυνας από το Ουγκλεντάρ μέχρι το Κουπιάνσκ στα ανατολικά και κατά μήκος των ρωσικών και λευκορωσικών συνόρων. Το "προπύργιο Ζελένσκι" θα έπρεπε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, να προστατεύει το Μυκολαίβ και τμήματα των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε. Αποδεικνύεται πως ο ουκρανικός στρατός θα είναι απασχολημένος με την κατασκευή αμυντικών γραμμών μήκους περίπου 3.000 χιλιομέτρων για μήνες. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, η Ρωσία δαπάνησε έως και μισό δισεκατομμύριο δολάρια για τη γραμμή Surovikin.

Έτσι, το Κίεβο θα πρέπει να βρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή πέντε φορές περισσότερα από την εξωτερική βοήθεια προς την Ουκρανία τον τελευταίο μήνα. Λαμβάνοντας υπόψη το κορυφαίο επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, το ποσό αυτό θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail