Ουκρανοί αγωνίζονται με κακές καιρικές συνθήκες, ενώ οι Ρώσοι δεν σταματούν

Freepen.gr - Παρά τις βαριές απώλειες και τις μη προοπτικές επίτευξης των στόχων του, το Κίεβο δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο. Ο Ζελένσκι είναι αποφασισμένος να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, γράφει το southfront.press.

Χθες το βράδυ, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα πλήγμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των αεροπορικών δυνάμεων της Ουκρανίας στο αεροδρόμιο Starokonstantyniv στην περιοχή Khmelnytskyi. Η εγκατάσταση αυτή έχει υποστεί συνεχείς καθημερινές επιδρομές. Τις τελευταίες ημέρες χτυπήθηκε από αρκετούς ρωσικούς πυραύλους, αλλά χθες το βράδυ έγινε στόχος ρωσικών UAV Geran. Οι εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου επιβεβαιώθηκαν από τοπικές πηγές, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί οι όποιες ζημιές.

Το αεροδρόμιο στο Σταροκωνσταντίνοφ είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Φιλοξενεί δύο αεροπορικές μονάδες αεροσκαφών Su-24, τα οποία έχουν μετατραπεί ώστε να φέρουν τους αγγλογαλλικούς κατευθυνόμενους πυραύλους Storm Shadow.

Παρά τις συχνές ρωσικές επιθέσεις σε αυτό το αεροδρόμιο, είναι αρκετά δύσκολο να τεθεί η εγκατάσταση εκτός λειτουργίας. Χτισμένο κατά τη σοβιετική εποχή, το αεροδρόμιο είναι μεγάλο και διαθέτει στρατηγικές οχυρώσεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρύβουν επίσης τα αεροσκάφη σε νέα οχυρωμένα υπόστεγα.

Μετά τη νυχτερινή επίθεση στις 17 Δεκεμβρίου, ορισμένες αποθήκες καυσίμων φέρεται να καταστράφηκαν στο Σταροκονταντίνοφ, καθώς και στο αεροδρόμιο Κανάτοβο στην περιοχή του Κίροβογκραντ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ένα από τα πρόσφατα πυραυλικά πλήγματα έπληξε ένα υπόγειο διοικητήριο όπου κρύβονταν αξιωματικοί της ουκρανικής και της ΝΑΤΟϊκής Πολεμικής Αεροπορίας. 12 αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και 28 Ουκρανοί φέρονται να έπεσαν θύματα ενός άλλου ρωσικού πυραυλικού πλήγματος.

Εν τω μεταξύ στα μέτωπα, οι μάχες πήραν χαρακτήρα θέσεων μετά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός διασπά την ουκρανική άμυνα και επιτυγχάνει κάποιες τακτικές επιτυχίες στις κύριες περιοχές της επίθεσής του.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει με μάχες, περικυκλώνοντας την ουκρανική ομάδα στην Avdeevka. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, έχουν επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια της Opytne και έχουν προχωρήσει σε ένα ευρύ μέτωπο σε βάθος περίπου ενός χιλιομέτρου. Παράλληλα, προχώρησαν μισό χιλιόμετρο στην περιοχή Vodiane.

Στη νότια πλευρά του Μπαχμούτ, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν πρόσφατα τον έλεγχο όλων των κυρίαρχων υψωμάτων κοντά στην Κλεστσέεβκα και συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους δυτικά του χωριού. Εν τω μεταξύ, στις νότιες παρυφές της πόλης, οι Ρώσοι ολοκληρώνουν την επιχείρηση εκκαθάρισης στην περιοχή dachas και κινούνται κατά μήκος του δρόμου προς το Chasov Yar.

Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν επίσης την στρατιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή Zaporozhie, όπου η αντεπίθεση του Κιέβου ηττήθηκε. Οι ρωσικές μονάδες χτυπούν τις ουκρανικές μονάδες από τις θέσεις τους δυτικά του Ραμποντίνο και βόρεια του Βερμποβόγιε. Οι ρωσικές δυνάμεις μειώνουν επίσης το ουκρανικό προγεφύρωμα στο Krynki στην κατεύθυνση της Χερσώνας. Ωστόσο, παρά τις βαριές απώλειες, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά να μεταφέρει ενισχύσεις στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail