Καθημερινή Τζιχάντ στη Γαλλία

Dimitar Dilkoff/ΑFΡ via GΕΤΤΥ ΙΜΑGΕS
Παρίσι, 2 Δεκεμβρίου 2023. 9 μ.μ. Ένας άντρας που φωνάζει "Αλλάχ Ακμπάρ!" ("Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος!") μαχαίρωσε ένα Γερμανό τουρίστα που περπατούσε κατά μήκος του Σηκουάνα κοντά στον Πύργο του Άιφελ, μια περιοχή που θεωρείται ασφαλής. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, το θύμα πέθανε. Ο δολοφόνος, φωνάζοντας ξανά, «Αλλάχου Ακμπάρ!», επιτέθηκε σε άλλα δύο άτομα, τραυματίζοντάς τα σοβαρά, προτού η αστυνομία τον συλλάβει. Ένα κυβερνητικό δελτίο τύπου ανέφερε γρήγορα ότι ο δολοφόνος ήταν Γάλλος πολίτης, γεννημένος στη Γαλλία, με το εξαιρετικά γαλλικό όνομα Armand.

Guy Millière - gatestoneinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Τότε η πραγματικότητα χτύπησε. Ο Armand γεννήθηκε πράγματι στη Γαλλία το 1997, αλλά το αρχικό του μικρό όνομα ήταν Iman (πλήρες όνομα: Iman Rajabpour-Miyandoab) -- μέχρι το 2003, όταν Ιρανοί γονείς, που είχαν εγκαταλείψει την Ισλαμική Δημοκρατία, έγιναν Γάλλοι υπήκοοι και άλλαξαν το όνομά του σε Armand. Το 2015-2016, διακήρυξε την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και ήλθε επαφή στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς ισλαμιστές που είχαν διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία εκείνη τη χρονική περίοδο, και σχεδίασε μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Πριν προλάβει να εκτελέσει το σχέδιό του, το 2016, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση. Αφέθηκε ελεύθερος μετά από τέσσερα χρόνια και τοποθετήθηκε στη λίστα του κράτους με τα ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα. Το απόγευμα της 2ας Δεκεμβρίου 2023, γύρισε ένα βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε πως ήθελε να "εκδικηθεί τους μουσουλμάνους" και να σκοτώσει άπιστους – ακριβώς αυτό που έκανε λίγες ώρες αργότερα. Σχολιάζοντας την επίθεση, ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin επέμεινε ότι ο δολοφόνος βρισκόταν υπό "στενή παρακολούθηση"; και «ψυχιατρική θεραπεία» και μίλησε για «ψυχιατρική αποτυχία».

Η δολοφονία αναφέρθηκε ευρέως. Πολλοί δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι η δολοφονία ενός τουρίστα στο Παρίσι από έναν ισλαμιστή πρώην κατάδικο θα μπορούσε να δημιουργήσει πανικό στους ξένους επισκέπτες και το γεγονός ότι ένας ισλαμιστής εξτρεμιστής που θεωρείται επικίνδυνος από τις αρχές περπατούσε ελεύθερος θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, ειδικά με την αναφορά της «ψυχιατρικής θεραπείας». Ομοίως, ο Kobili Traoré, ο οποίος δολοφόνησε τη Sarah Halimi το 2017 και στάλθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, πρόσφατα κηρύχθηκε αθώος για τις πράξεις του και θα σύντομα θα είναι ελεύθερος.

Ωστόσο, Αυτό που θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στη Γαλλία είναι η ευρεία αύξηση της ισλαμικής βίας. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κάθε μέρα στη Γαλλία γίνονται κατά μέσο όρο 120 επιθέσεις με μαχαίρι, πολλές από τις οποίες καταλήγουν σε θάνατο.

Αν και οι πράξεις γεμάτες με ισλαμικό μίσος κατά των μη μουσουλμάνων γίνονται όλο και πιο πολλές, οι περισσότερες παρακάμπτονται σιωπηλά. Ορισμένα, ωστόσο, είναι τόσο αηδιαστικά που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να τα αγνοήσουν. Η δολοφονία στη Μασσαλία, για παράδειγμα, της Laura Paumier και της Mauranne Harel, δύο νεαρών φοιτητριών που σφάχτηκαν και ξεκoιλιάστηκαν με ένα μαχαίρι του χασάπη από έναν παράνομο μετανάστη, τον Ahmed Hanachi, μπροστά σε ένα τρομοκρατημένο πλήθος το 2017, προκάλεσε ένα ιδιαίτερο σοκ. Ομοίως, πάλι στη Μασσαλία, ο Mohamed L., ένας ριζοσπαστικοποιημένος έμπορος ναρκωτικών, το 2022 έκοψε το λαιμό του Alban Gervaise, ενός στρατιωτικού γιατρού, μπροστά στα δύο μικρά παιδιά του την ώρα που τα έπαιρνε από το σχολείο. Το να σφαγιάσει έναν πατέρα μπροστά στα παιδιά του φαινόταν ιδιαίτερα σοκαριστικό και βάρβαρο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δολοφόνοι φώναζαν περήφανα "Αλλάχου Ακμπάρ".

Ο Jean-Baptiste Salvaing και η Jessica Schneider, δύο αστυνομικοί, βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν μπροστά στον μικρό γιο τους στο σπίτι τους κοντά στο Παρίσι το 2016, από τον Larossi Abballa, έναν ισλαμιστή.

Η δολοφονία της Fabienne Broly Verhaeghe, μιας 68χρονης νοσοκόμας, στη Λιλ στις 18 Οκτωβρίου 2023, έφτασε επίσης σε επίπεδο της αγριότητας που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς: Ο Mohamed B., ένας 17χρονος παράνομος μετανάστης γεννημένος στην Ακτή του Ελεφαντοστού, εισέβαλε στο διαμέρισμά της, στη συνέχεια τη βίασε, την έκοψε το κεφάλι και την ξεκoίλιασε, και της έκοψε τα χέρια.

Στις 16 Οκτωβρίου 2020, ο αποκεφαλισμός του Samuel Paty κοντά στο γυμνάσιο όπου δίδασκε, από τον Abdoullakh Anzorov, ένας 18χρονος Τσετσένος πρόσφυγας, οδήγησε τον Πρόεδρο Emmanuel Macron να υποσχεθεί ενέργειες που θα επιτρέψουν στους δασκάλους να εργάζονται με απόλυτη ασφάλεια. Δεν έγινε τίποτα. Ένας άλλος δάσκαλος, ο Dominique Bernard, του έκοψαν το λαιμό όπου δίδασκε, στο Arras, στις 13 Οκτωβρίου 2023. Ο δολοφόνος, Ο Mohammed Mogouchkov ήταν ένας 20χρονος πρόσφυγας Ινγκούς που υπόκειτο σε διαδικασία απέλασης.

Οι αντισημιτικές επιθέσεις στη Γαλλία γίνονται επίσης όλο και πιο συχνές και έχουν εκραγεί μετά τις φρικτές επιθέσεις στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από την τρομοκρατική ομάδα Χαμάς. Το 2022, υπήρξαν 436 αντισημιτικές πράξεις που καταγράφηκαν επίσημα στη Γαλλία. Τις λίγες εβδομάδες μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 1ης Δεκεμβρίου 2023, καταγράφηκαν 1.518 αντισημιτικές πράξεις, πολλές από τις οποίες σωματικές επιθέσεις. Από την εξέταση των αστυνομικών εκθέσεων, που έγιναν από το Γαλλικό Εθνικό Γραφείο Επαγρύπνησης κατά του Αντισημιτισμού, BNVCA, είναι δυστυχώς σαφές ότι όλες προέρχονται προφανώς από Ισλαμιστές αντισημίτες. Από τη δολοφονία του Sébastien Sellam το 2003 έως αυτή της Mireille Knoll στο Το 2018, όλες οι δολοφονίες Εβραίων στη Γαλλία έχουν διαπραχθεί από ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους.

Οι Εβραίοι σε όλη τη Γαλλία δεν μπορούν πλέον να φορούν σκούφια ή ένα αστέρι του Δαβίδ στο δρόμο. Αφαιρούν τα ονόματά τους από τα γραμματοκιβώτιά τους. "Για πρώτη φορά από το 1945,» είπε η Γαλλίδα συγγραφέας Elisabeth Badinter, "πολλοί Γάλλοι Εβραίοι φοβούνται σε σημείο να κρυφτούν".

Εθνοτικές μουσουλμανικές συμμορίες εισβάλλουν σε εμπορικά κέντρα και πάρτι σε αγροτικά χωριά. Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις δεν αναφέρονται ποτέ στα μέσα ενημέρωσης. Ένα, ωστόσο, τράβηξε πρόσφατα την προσοχή: σε ένα πάρτι στις 19 Νοεμβρίου στο δημαρχείο του Crépol, ένα χωριό πεντακοσίων ανθρώπων, μέλη μιας μουσουλμανικής συμμορίας οπλισμένα με μακριά χασαπομάχαιρα ήρθαν από τη γειτονική πόλη, Romans-sur-Isère. Φωνάζοντας "ερχόμαστε να σκοτώσουμε λευκούς", επιτέθηκαν, δολοφονώντας τον Thomas Perotto, ηλικίας 17 ετών, που του έκοψαν το λαιμό. Άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά. Ο εγκληματολόγος Xavier Raufer, ερωτηθείς για την επίθεση, απάντησε ότι τέτοιες επιδρομές πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα κάθε εβδομάδα.

Η κυβέρνηση έκρυψε τα ονόματα των επιτιθέμενων και σαφώς έκανε ό,τι μπορούσε για να κρύψει αυτό που είχε συμβεί. Ένας συντηρητικός δημοσιογράφος, ο Damien Rieu, το πληροφορήθηκε και το αποκάλυψε. Παρόλο που ο εισαγγελέας που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση έλαβε πολλαπλές μαρτυρίες πως οι δράστες είπαν ότι «έρχονταν να σκοτώσουν λευκούς», Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το κίνητρο της επίθεσης είναι "άγνωστο".

Στις 25 Νοεμβρίου, μια ομάδα νεαρών «δεξιών» Γάλλων που είχαν σχεδιάσει να διαδηλώσουν στο Romans-sur-Isère συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά την άφιξή τους και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή. Τους κατηγόρησαν για «σκόπιμη ρατσιστική επίθεση» και τους καταδίκασε αμέσως σε φυλάκιση από έξι έως δέκα μήνες. Δεν είχαν επιτεθεί σε κανέναν. Το πανό που έφεραν έγραφε μόνο: «Δικαιοσύνη για τον Θωμά». Το μόνο θύμα βίας εκείνη την ημέρα ήταν ένας από τους Γάλλους διαδηλωτές που κατάφερε να ξεφύγει από την αστυνομία. Καταδιώχτηκε στην πόλη και αργότερα βρέθηκε γυμνός και αναίσθητος, με το σώμα του δαρμένο, στο λόμπι ενός κτιρίου.

Στις 29 Νοεμβρίου, η Γαλλίδα πρωθυπουργός Elisabeth Borne δήλωσε ότι οι νέοι που στάλθηκαν στη φυλακή το άξιζαν και πως είχαν ενσαρκώσει μια «σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία»; στη Γαλλία: την "υπερδεξιά". Η «υπερδεξιά,» πρόσθεσε, κρυπτικά, ήταν ακόμη πιο επικίνδυνη από την «ακροδεξιά». Ούτε λέξη, ωστόσο, για την ισλαμική βία.

Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει ξεκάθαρα ότι οι ισλαμικές "απαγορευμένες ζώνες" αυξάνονται και πως ταραχές μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή. Τον Ιούνιο του 2023, ένα μπλόκο της αστυνομίας που πήγε στραβά οδήγησε στο θάνατο του Nahel Merzouk, ενός 17χρονου μουσουλμάνου εγκληματία, και είχε ως αποτέλεσμα τρεις εβδομάδες /επεισοδίων και αντιγαλλικών ασμάτων. Η αστυνομία έλαβε εντολή να μην επέμβει. Παρόλο που οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν τις Αντι-Εβραϊκες διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς που είχαν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκαν ούτως ή άλλως, με αντιεβραϊκά και αντιγαλλικά συνθήματα.

Τα γαλλικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν μιλήσει εκτενώς για τον «ακραίο κίνδυνο που θέτει η ακροδεξιά». Και πάλι, ούτε λέξη για την ισλαμική βία.

Κάποιοι σχολιαστές και πολιτικοί ηγέτες μίλησαν το ίδιο. Ο αρθρογράφος Ivan Rioufol έγραψε:

«Το φυλετικό ξέσπασμα που, στη Γαλλία, συνόδευσε τη σατανική σφαγή της Χαμάς κατά των Ισραηλινών αμάχων, αποκάλυψε την κατάσταση θρυμματισμού του έθνους, κοντά σε ρήξη. Δύο ασυμβίβαστες Γαλλίες βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με το φως της ημέρας: η Γαλλική Γαλλία και η εξισλαμισμένη Γαλλία».

Ο Éric Zemmour, πρόεδρος του Reconquest Party, έγραψε:

«Δύο λαοί ζουν στη Γαλλία, ο ένας από τους οποίους πρέπει συνεχώς να ξεφεύγει από τις επιθέσεις μιας όλο και πιο βίαιης φατρίας της άλλης, όχι μόνο από τις επιθέσεις που διαπράττονται με κραυγές του Αλλάχ Ακμπάρ, αλλά από αυτήν την πραγματική καθημερινή τζιχάντ που υποφέρουν οι Γάλλοι».

Η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του National Rally, είπε:

"Πολλοί Γάλλοι το νιώθουν τώρα: κανείς δεν είναι ασφαλής πουθενά πια. Ένα νέο όριο έχει ξεπεραστεί. Είμαστε μάρτυρες οργανωμένων επιθέσεων που προέρχονται από έναν ορισμένο αριθμό εγκληματικών προαστίων στα οποία υπάρχουν ένοπλες 'πολιτοφυλακές' πραγματοποιώντας επιδρομές"

Ενώ η επιρροή του φονταμενταλιστικού Ισλάμ είναι λιγότερο έντονη στους ηλικιωμένους μουσουλμάνους, 74% των μουσουλμάνων μεταξύ 18 και 25 ετών στη Γαλλία λέει πως τοποθετεί τον ισλαμικό νόμο της σαρία πάνω από τους νόμους της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Τηλεοπτικός δημοσιογράφος Christian Malard, ο οποίος είχε πρόσβαση στα αποτελέσματα εμπιστευτικών ερευνών που διενεργήθηκαν για το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι δείχνουν πως περισσότεροι από τους μισούς ιμάμηδες στη Γαλλία διακηρύσσουν την ανωτερότητα του Ισλάμ έναντι του δυτικού πολιτισμού και την ανάγκη εξισλαμισμού της Γαλλίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει χρήση βίας. Ο Malard πρόσθεσε ότι η κύρια γαλλική μουσουλμανική οργάνωση, "Μουσουλμάνοι της Γαλλίας", που είναι το γαλλικό παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας -- ένα κίνημα που απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και την Αίγυπτο -- έχει το μονοπώλιο στην εκπαίδευση ιμάμηδων στη Γαλλία και έχει διεισδύσει σε γαλλικά πανεπιστήμια, αθλητικούς συλλόγους και πολιτικά κόμματα.

"Αριστεροί" πολιτικοί και δημοσιογράφοι, που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τα «ακροδεξιά» κόμματα κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό, δυσκολεύονται να κολλήσουν την ετικέτα. Ο Zemmour είναι ένας Εβραίος που υποστηρίζει σθεναρά το Ισραήλ. Το κόμμα του Λεπέν υποστηρίζει επίσης το Ισραήλ και καταγγέλλει τον αντισημιτισμό χωρίς την παραμικρή ασάφεια. Το να κατηγορούνται τα κόμματα Reconquest και National Rally για «ισλαμοφοβία» δεν έχει πλέον καμία επίδραση. Η ισλαμική βία που εξαπλώνεται στη Γαλλία έχει πείσει έναν αυξανόμενο αριθμό Γάλλων ότι είναι θεμιτό να φοβούνται το Ισλάμ.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 78% των Γάλλων πιστεύουν πως ο ισλαμισμός αποτελεί θανάσιμη απειλή για τη Γαλλία. 91% δηλώνει ότι ανησυχεί ή ανησυχεί πολύ για την απότομη αύξηση της βίας στη χώρα. Οι θηριωδίες κατά των Εβραίων από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ενίσχυσαν τη δυσπιστία προς το Ισλάμ και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, μια πλειοψηφία Γάλλων υποστηρίζει το Ισραήλ στο συνεχιζόμενο πόλεμο.

Το κύριο αντισημιτικό κόμμα στη Γαλλία είναι τώρα ένα αριστερό, η Επαναστατική Γαλλία. Ο ηγέτης της, Jean-Luc Mélenchon, έχει κατηγορήσει το Ισραήλ -- όχι τη Χαμάς -- για γενοκτονία και υποστήριξε πως η Χαμάς είναι ένα κίνημα «αντίστασης» ενώ ολοκλήρωσε μια από τις πρόσφατες συναντήσεις του με το, "Ζήτω η Γάζα" και "Αιώνια δόξα σε όσους αντιστέκονται".

Αν πραγματοποιούνταν σήμερα προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Ζεμούρ θα λάμβανε περισσότερες ψήφους από ό,τι το 2022 και η Λεπέν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο, λαμβάνοντας μεταξύ 31% -33% των ψήφων, πολύ περισσότερες από ό,τι το 2022. Όποιος κι αν θα ήταν ο αντίπαλός της στο δεύτερο γύρο, θα κέρδιζε εύκολα.

Μια εκλογική νίκη της Λεπέν θα επιβεβαίωνε ότι μια τεράστια αλλαγή θα μπορούσε ακόμη να διαμορφωθεί στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, η Giorgia Meloni κέρδισε τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 καταγγέλλοντας τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και έγινε πρωθυπουργός. Στις 22 Νοεμβρίου, στην Ολλανδία, ο το κόμμα του Geert Wilders κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Éric Delbecque, του οποίου το πρόσφατο βιβλίο, Mόνιμη Ανασφάλεια, περιγράφει λεπτομερώς την αυξανόμενη βία που μαστίζει τη Γαλλία, πρόσφατα δήλωσε: «Οι Γάλλοι φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι η χώρα τους θα μπορούσε να πεθάνει. Αρχίζουν να αντιδρούν"

Ο Δρ Guy Millière, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, είναι συγγραφέας 27 βιβλίων για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail