Οι Ευρωπαίοι να χαλαρώσουν... Ο Τραμπ δε θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ

REUΤΕRS/Υves Ηerman
Υπάρχει μια γελοία ιστορία τρόμου που κάνει το γύρο των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, αν εκλεγεί πρόεδρος το επόμενο έτος.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η εφημερίδα New York Times έγραψε τον τίτλο: "Ο Τραμπ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο": "Οι φόβοι για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ αυξάνονται καθώς ο Τραμπ επιδιώκει την επιστροφή του στην εξουσία".

Συνεχίζει να αναφέρει: "Νυν και πρώην Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία πως μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει μια αμερικανική υποχώρηση από την ήπειρο και ένα ξεχαρβάλωμα του ΝΑΤΟ".

Σύμφωνα με τους NY Times: "Ευρωπαίοι πρεσβευτές και αξιωματούχοι δεξαμενών σκέψης έχουν κάνει προσκυνήματα σε συνεργάτες του κ. Τραμπ για να ενημερωθούν για τις προθέσεις του... Σε συνεντεύξεις τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι από μισή νυν και πρώην Ευρωπαίοι διπλωμάτες - μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για τον φόβο της τιμωρίας από τον κ. Τραμπ σε περίπτωση νίκης του - είπαν ότι ο συναγερμός αυξάνεται στη σειρά των πρεσβειών και μεταξύ των κυβερνήσεων των χωρών τους πως η επιστροφή του κ. Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει όχι μόνο την εγκατάλειψη της Ουκρανίας, αλλά μια ευρύτερη αμερικανική υποχώρηση από την ήπειρο και ένα ξεκοίλιασμα της Ατλαντικής Συμμαχίας".

Η εφημερίδα επικαλείται τον ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ (2009-2013), ο οποίος δήλωσε τα εξής "Υπάρχει μεγάλος φόβος στην Ευρώπη ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα οδηγήσει σε πραγματική αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ".

Μια άλλη κινδυνολογική φωνή είναι αυτή του πρώην υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεδρίας του Τραμπ. Ο Έσπερ δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ότι ο Τραμπ θα αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ και θα αποσύρει επίσης χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα από τις βάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Διαφημίζεται πως αν ο Τραμπ ξεπεράσει τις διάφορες νομικές μάχες του και καταφέρει να επιστρέψει για δεύτερη προεδρία κερδίζοντας τον επόμενο Νοέμβριο τον εν ενεργεία Τζο Μπάιντεν θα εξαπολύσει χάος μεταξύ των συμμάχων της Αμερικής και θα παραλύσει τα εξωτερικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Φυσικά, τα μέσα ενημέρωσης που προωθούν αυτού του είδους την κινδυνολογία είναι σκληροπυρηνικά μέσα κατά του Τραμπ. Η φρενίτιδα σχετικά με την αποχώρηση του Τραμπ από το ΝΑΤΟ και η υποτιθέμενη "ανησυχία" μεταξύ των συμμάχων είναι ένα κλωστούτσικο προεκλογικό τέχνασμα για να δημιουργηθούν φόβοι στους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόκειται να βλάψει τη διεθνή θέση των ΗΠΑ και να πλήξει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας.

Deja vu! Πρόκειται για τα ίδια μέσα ενημέρωσης που επινόησαν όλη αυτή την ανοησία του "Russia-gate", ισχυριζόμενα πως ο Τραμπ ήταν ένα ρωσικό τσιράκι που συνεργαζόταν με το Κρεμλίνο. Αυτή η αφήγηση απέτυχε να αφαιρέσει το δικαίωμα εκλογής του Τραμπ το 2016 έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Όλο αυτό το τσίρκο των μέσων ενημέρωσης διήρκεσε για μεγάλο μέρος της προεδρίας του Τραμπ (2017-2021) και όμως, παρά την αμείλικτη εμμονή των μέσων ενημέρωσης, η ιστορία Russia-gate δεν συζητείται σχεδόν καθόλου τώρα, αποδεικνύοντας ότι ήταν μια πλήρης φάρσα που παίχτηκε στο αμερικανικό και δυτικό κοινό.

Το αφήγημα Τραμπ-ΝΑΤΟ-σαμποτάζ είναι μια χλωμή εκδοχή της ιστορίας συκοφαντίας Τραμπ-Ρωσίας-προδότη.

Ναι, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα κακολογήσει το ΝΑΤΟ και σε διάφορες στιγμές στο παρελθόν, όντως άφησε να εννοηθούν απειλές πως θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διατλαντική συμμαχία. Κατακεραύνωσε επίσης άλλους συμμάχους σε όλο τον κόσμο επειδή "τζογάρουν" από την στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και δεν πληρώνουν αρκετά για τη δική τους άμυνα.

Αλλά αυτό δεν είναι ο Τραμπ που προβάλλει μια θέση αρχών σχετικά με την περικοπή της αμερικανικής αυτοκρατορικής ισχύος και των εκατοντάδων στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ο Τραμπ που είναι συναλλακτικός και ένας αδαής φαφλατάς.

Όταν βρίζει άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ και της Ασίας επειδή "χρωστούν χρήματα" στις Ηνωμένες Πολιτείες για την άμυνά τους, αυτό είναι ο Τραμπ που νομίζει ότι είναι ένας σοφός τύπος που αποσπά δολάρια από τους πελάτες. Οι απειλές του να περιορίσει τον αμερικανικό μιλιταρισμό στο εξωτερικό είναι κενές μπλόφες και δεν έχουν καμία σχέση με τον περιορισμό της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας με αρχές. Είναι ο ίδιος αμερικάνικος εκφοβισμός και επιθετικότητα μόνο με πρωταρχικό στόχο την χρέωση "συμμάχων" για τον αμερικάνικο μιλιταρισμό.

Οι οπαδοί του Τραμπ αρέσκονται να ισχυρίζονται πως ήταν ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ στη σύγχρονη εποχή που δεν ξεκίνησε νέο πόλεμο κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Σιγά το πράγμα, λες και αυτό είναι αρετή!

Ο Τραμπ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη. Αύξησε σημαντικά τις εντάσεις του εμπορικού πολέμου με την Κίνα και για την Ταϊβάν. Και ο Τραμπ συνέχισε να εξοπλίζει το ουκρανικό καθεστώς, όπως είχε κάνει πριν από αυτόν ο Ομπάμα για την επιθετικότητά του κατά των ρωσόφωνων περιοχών, η οποία οδήγησε στον σημερινό πόλεμο δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας.

Ήταν επίσης δουλοπρεπώς φιλοϊσραηλινός, αφού μετέφερε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και έδωσε στο ισραηλινό καθεστώς το ελεύθερο χαρτί να αυξήσει την προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών και των υψωμάτων του Γκολάν. Η φιλοϊσραηλινή υποταγή του Τραμπ φούντωσε τις εντάσεις που ξέσπασαν στη σημερινή γενοκτονική βία.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είναι ένας αδίστακτος άσχετος με τη διεθνή πολιτική. Είναι όμως αρκετά έξυπνος για να συνειδητοποιήσει ότι πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν και πάλι βαρεθεί τον αμερικανικό μιλιταρισμό και τη χρηματοδότηση του ουκρανικού καθεστώτος.

Έτσι, αναμφίβολα θα παίξει το χαρτί του "τερματισμού των ατελείωτων πολέμων", όπως έκανε και στις εκλογές του 2016. Αλλά ο Τραμπ δε θα κάνει τίποτα για να αλλάξει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ. Για αρχή, δεν πρόκειται να χάσει το εργαλείο του ΝΑΤΟ για τον αμερικανικό παγκόσμιο εκφοβισμό. Το μόνο που θέλει είναι να παίζει με τη χρηματοδότηση αυτού του εργαλείου ώστε να εξοικονομήσει χρήματα για τις ΗΠΑ.

Θυμηθείτε, ο Τραμπ υποσχέθηκε πως θα εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία όταν εξελέγη τελευταία φορά. Δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις σχέσεις, αλλά χειροτέρεψαν. 

Ομολογουμένως, ήταν εγκλωβισμένος από τα αντι-Τραμπ μέσα ενημέρωσης και τις γελοίες συκοφαντίες τους εναντίον του ότι είναι "τσιράκι του Πούτιν". Παρ' όλα αυτά, ο Τραμπ ήταν αξιολύπητος που δεν υπερασπίστηκε τις υποτιθέμενες αρχές του. Αυτό αποδεικνύει πως όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Τζον Κένεντι είναι αξιολύπητες μαριονέτες των ισχυρών.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τραμπ να κάνει κάτι που θα υπονομεύσει το ΝΑΤΟ. Μπορεί να ενοχλήσει τους Ευρωπαίους υποτελείς με το μεγάλο, άξεστο στόμα του. Αλλά δεν πρόκειται να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμμαχία. Είναι απαραίτητη ως "πολλαπλασιαστής ισχύος" των ΗΠΑ. Το αμερικανικό κατεστημένο δεν πρόκειται να αφήσει τον Τραμπ ούτε κατά διάνοια να εγκαταλείψει το ιμπεριαλιστικό όχημα.

Άλλωστε, ο Τραμπ δεν έχει ιδέα για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι το ΝΑΤΟ για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Βλέπει μόνο τα σημάδια του δολαρίου στα μάτια του. Οι απειλές του να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ είναι τα μάταια λόγια ενός Αμερικανού ναρκισσιστή που δεν έχει ιδέα για το πώς λειτουργεί η προβολή της αμερικανικής αυτοκρατορικής ισχύος.

Ο Τραμπ δεν είναι ένας Αμερικανός ηγέτης που τάσσεται υπέρ της ειρήνης. Είναι ένας ιμπεριαλιστής που τρώει πενταροδεκάρες με φτηνό χρήμα. Αν με κάποιο τρόπο σκοντάψει στο να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, να είστε σίγουροι ότι θα τον ζουρλομανδύσει το βαθύ κράτος. Αν υποθέσουμε πως θα ξαναπλησιάσει τον Λευκό Οίκο.

Οπότε, η ουσία είναι: Οι Ευρωπαίοι λακέδες θα πρέπει να χαλαρώσουν, να μην ανησυχούν και να συνεχίσουν να γλείφουν τις μπότες του θείου Σαμ. Η υποτέλειά τους στη διατλαντική συμμαχία δεν κινδυνεύει ούτε κατ' ελάχιστον από τον Ντόναλντ Τραμπ - ή από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, ο μόνος κίνδυνος θα μπορούσε να είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για τη δουλοπρέπεια των ελίτ τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail