Εικόνες δείχνουν ζημιές σε αμερικανική βάση στο Ιράκ από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η ιρακινή αντίσταση έχει στοχεύσει δώδεκα φορές την αεροπορική βάση Χαρίρ στο Ερμπίλ για να υποστηρίξει την παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Μια υψηλόβαθμη πηγή στον Άξονα της Αντίστασης παρείχε στο The Cradle μια αποκλειστική δορυφορική φωτογραφία που δείχνει σημαντικές ζημιές σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ.

The Cradle.co / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, το The Cradle δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την εικόνα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το 50% της αεροπορικής βάσης Χαρίρ επλήγη από πλήγματα κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιχειρήσεων για την υποστήριξη της Παλαιστίνης κάπου μεταξύ 24 Οκτωβρίου και 2 Δεκεμβρίου.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ είναι ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων που επιδιώκει να εκδιώξει τις αμερικανικές και άλλες ξένες δυνάμεις από τη χώρα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την πλήρη καταστροφή δύο δομών στη βάση συνολικής έκτασης 13.700 τετραγωνικών ποδιών ή 1.300 τετραγωνικών μέτρων.


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσε η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, η βάση Χαρίρ έχει γίνει στόχος ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών 12 φορές από την επιχείρηση Al-Aqsa Flood της 7ης Οκτωβρίου.

Με τη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, το Ισραήλ έχει σκοτώσει πάνω από 17.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, σε μια εκστρατεία μαζικών βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων από τις 7 Οκτωβρίου.

Στις 17 Νοεμβρίου, η βάση Χαρίρ έγινε στόχος μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν πως η επίθεση δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα.

Η αντίσταση έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο και άλλες αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βάσης Ain al-Asad στην επαρχία Al-Anbar, καθώς και την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη σε επίθεση με ρουκέτες την περασμένη εβδομάδα. 

Η αντίσταση έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο αμερικανικές βάσεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της βάσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων Conoco, της βάσης Al-Shaddadi, της βάσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου Conoco, της βάσης Kharab al-Jir και της βάσης Al-Tanf.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός δέχθηκαν τουλάχιστον 76 επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία από την έναρξη της επιχείρησης Al-Aqsa Flood.

Το τι ή ποιος απαρτίζει την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ αφήνεται σκόπιμα ασαφές, αλλά οι φατρίες που την απαρτίζουν πιστεύεται πως λαμβάνουν υποστήριξη από το Ιράν και επικαλύπτονται με τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (PMU), οι οποίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα του ISIS μεταξύ 2015 και 2017.

"Δε θα υπάρξει τέλος στις επιχειρήσεις της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ αν δεν σταματήσουν οι [ισραηλινές] επιθέσεις στη Γάζα και δε θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός για την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ αν δεν υπάρξει πραγματική και δεσμευτική κατάπαυση του πυρός για τον εχθρό κατά του λαού μας στη Γάζα", έγραψε στο Twitter ο Αμπού Αλάα αλ Ουαλέι, επικεφαλής της ομάδας Kataib Sayyid al-Shuhada, η οποία είναι μέρος της PMU.

Οι ΗΠΑ διατηρούν επί του παρόντος 900 στρατιώτες που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις της βορειοανατολικής Συρίας σε συνεργασία με τον πληρεξούσιο αντιπρόσωπό τους, τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ κλέβουν τακτικά πετρέλαιο από τη βορειοανατολική Συρία, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρουν στην στρατιωτική τοποθεσία Χαρίρ στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν στο Ιράκ (KRI). Όπως έχει ήδη αναφέρει το The Cradle, αυτό γίνεται προς όφελος της κουρδικής πετρελαϊκής εταιρείας KAR Group, η οποία ανήκει στον σεΐχη Baz Karim Barzanji, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP), Μασούντ Μπαρζανί.

Οι ΗΠΑ διατηρούν 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ, με το πρόσχημα της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής αποστολής για τις ιρακινές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail