Μαντέψτε τι συνέβη αμέσως αφού ένα μέλος του Τουρκικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα υποστεί την «οργή του αλλάχ»

Πολύ περίεργα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Στις 13 Δεκεμβρίου, ένα μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου ονόματι Χασάν Μπιτμέζ εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία για τον πόλεμο στη Γάζα. Καθώς ολοκλήρωσε την ομιλία του, δήλωσε ευθαρσώς ότι το Ισραήλ θα βιώσει την «οργή του αλλάχ». 
 
MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Λίγες στιγμές μετά το τέλος της ομιλίας, κυριολεκτικά σωριάστηκε στην σκηνή και άλλα μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου έσπευσαν να τον βοηθήσουν:

Ένας Τούρκος βουλευτής κατέρρευσε σήμερα το πρωί μετά από επίθεση κατά του Ισραήλ στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, φώναξε πως το Ισραήλ θα υποστεί την «οργή του αλλάχ» και επέκρινε επίσης τον Ερντογάν για συνεργασία με το Ισραήλ.

Στη συνέχεια κατέρρευσε με αυτό που κάποιοι λένε ότι είναι καρδιακή προσβολή

Αν δεν το έχετε δει ακόμα, μπορείτε να δείτε πλάνα από αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό εδώ.
 

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Μας λένε ότι «η καρδιά του σταμάτησε» , αλλά ένας γιατρός κατάφερε να τον επαναφέρει:

Διάφορα μέλη του Κογκρέσου έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Γιατρός που βρισκόταν στην ολομέλεια του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε μαλάξεις καρδιάς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία. Η καρδιά του φέρεται να σταμάτησε, αλλά συνέχισε να χτυπά μετά από ιατρική παρέμβαση. Σε μεταγενέστερη δήλωση αναφέρθηκε πως η κατάσταση του 53χρονου βουλευτή κρίνεται σοβαρή και η ζωή του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει επίσης εναντίον του Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα, μόλις εξέδωσε «την πιο σκληρή κριτική του από την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου»:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε μια εκπληκτική επίπληξη στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποιώντας το Ισραήλ χάνει την υποστήριξη σε όλο τον κόσμο και η συντηρητική κυβέρνησή του πρέπει να «αλλάξει».

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Μπάιντεν αύξησε την πίεση στο Ισραήλ για να χαλιναγωγήσει τη βομβαρδιστική του εκστρατεία στη Γάζα με την πιο σκληρή κριτική του μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ πως δε επιθυμεί μια μακροπρόθεσμη λύση δύο κρατών, η οποία θα έδινε στους Παλαιστίνιους το δικό τους έθνος, αλλά είπε ότι πρέπει να συμβεί.

Φυσικά, τίποτα από όσα έχει να πει ο Μπάιντεν δεν πρόκειται να αλλάξει πραγματικά την τροχιά του πολέμου σε αυτό το σημείο.

Τη Δευτέρα, ο Benny Gantz προειδοποίησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ότι οι πρόσφατες επιθέσεις της Χεζμπολάχ θα απαιτήσουν μια πολύ ισχυρή απάντηση από το Ισραήλ:

Ο υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ είπε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τη Δευτέρα πως η κλιμάκωση των επιθέσεων της Χεζμπολάχ θα απαιτήσει σθεναρή ισραηλινή απάντηση, καθώς οι ρουκέτες από την λιβανέζικη τρομοκρατική ομάδα συνέχισαν να στοχεύουν πόλεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

«Ο Γκαντς δήλωσε ότι η αυξημένη επιθετικότητα και οι αυξημένες επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν απαιτούν από το Ισραήλ να απομακρύνει μια τέτοια απειλή για τον άμαχο πληθυσμό του βόρειου Ισραήλ», σύμφωνα με ισραηλινή ανακοίνωση.

Και ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος μόλις προειδοποίησε δημόσια ότι εάν η Χεζμπολάχ δεν είναι διατεθειμένη να μετακινήσει τις δυνάμεις της πίσω στον ποταμό Λιτάνι, θα υπάρξει ένας πλήρης πόλεμος στο βόρειο μέτωπο:

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι είπε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αυτό το Σαββατοκύριακο πως εάν η διπλωματία δεν καταφέρει να πείσει το Ιράν να μεταφέρει την τρομοκρατική ομάδα του πίσω στον ποταμό Λιτάνι, περίπου 18 μίλια βόρεια των συνόρων, όπως απαιτείται από το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι πιθανός ο πόλεμος:

«Δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε την [ελίτ της Χεζμπολάχ] δύναμη Ραντβάν να κάθεται στα σύνορα. Δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε να μην εφαρμόζεται το ψήφισμα 1701», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 2006, στο τέλος του Β' Πολέμου του Λιβάνου, που απαγόρευε οποιαδήποτε παρουσία της Χεζμπολάχ εντός σχεδόν 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Ερωτηθείς ευθέως εάν θα γίνει πόλεμος στο βορρά, ο Χανέγκμπι είπε: «Η κατάσταση στο βορρά πρέπει να αλλάξει. Και θα αλλάξει. Αν η Χεζμπολάχ συμφωνήσει να αλλάξει τα πράγματα μέσω της διπλωματίας, πολύ καλό. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει».

Διαβάστε ξανά αυτές τις παραγράφους.

Έρχεται ένας πλήρης πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Είναι απλά θέμα χρόνου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως «θα απωθήσουμε τη Χεζμπολάχ πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι» μόλις ολοκληρωθεί ο πόλεμος στο νότο:

«Πρώτα από όλα θα κερδίσουμε στο νότο και μετά θα ασχοληθούμε με τον βορρά», είπε ο Νετανιάχου. «Σαν πρώτο βήμα, θα απωθήσουμε τη Χεζμπολάχ πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι και αργότερα θα πρέπει επίσης να φροντίσουμε την ίδια την οργάνωση. Αν ανοίξουμε δύο μέτωπα, μπορούμε να βρούμε τον εαυτό μας να μην κερδίζει αποφασιστικά σε κανένα από αυτά», δήλωσε ο Νετανιάχου.


Μέχρι στιγμής, ο πόλεμος στο νότο πηγαίνει πολύ καλά για το Ισραήλ.

Οι IDF συνεχίζουν να καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη και εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς παραδίδονται:

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant λέει ότι τα τάγματα Jabaliya και Shejaiya της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας είναι «στα πρόθυρα της διάλυσης».

«Έχουμε περικυκλώσει τα τελευταία προπύργια της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια και τη Σετζάγια, τα τάγματα που θεωρούνταν ανίκητα, που προετοιμάζονταν για χρόνια να μας πολεμήσουν, βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης», είπε ο Γκάλαντ σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφέρει πως εκατοντάδες στελέχη της Χαμάς έχουν παραδοθεί στα ισραηλινά στρατεύματα τις τελευταίες ημέρες, κάτι που, όπως λέει, «δείχνει τι συμβαίνει» στην τρομοκρατική ομάδα.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, μόλις ολοκληρωθεί ο πόλεμος στο νότο, δε θα επιτραπεί στην Παλαιστινιακή Αρχή να κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στην Παλαιστινιακή Αρχή να κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας σε έναν κόσμο μετά τη Χαμάς κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους συζήτησης τη Δευτέρα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της Κνεσέτ.

«Το Όσλο ήταν η μητέρα όλων των αμαρτιών. Η διαφορά μεταξύ της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Αρχής είναι μόνο ότι η Χαμάς θέλει να μας καταστρέψει εδώ και τώρα, και η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να το κάνει σταδιακά», είπε ο πρωθυπουργός.

Περιττό να πούμε ότι πολλοί στον ισλαμικό κόσμο είναι εξαιρετικά αναστατωμένοι για αυτό.

Εν τω μεταξύ, οι φιλοϊρανικές τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν δεχθεί επίθεση συνολικά 90 φορές:

Οι μαχητικές ομάδες έχουν εξαπολύσει συνολικά 90 επιθέσεις εναντίον βάσεων και στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή από τις 17 Οκτωβρίου και αρκετές επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της αεροπειρατείας ενός φορτηγού πλοίου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Μια ομάδα-ομπρέλα Ιρακινών μαχητών με το όνομα Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για τις πιο πρόσφατες επιθέσεις, οι οποίες έπληξαν την αεροπορική βάση Al-Asad στο Ιράκ και τη βάση περιπολίας Al-Shaddadi στη Συρία.

Είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι, όταν κάποιος επιτίθεται στις δυνάμεις σας 90 φορές, είστε σε πόλεμο μαζί τους.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Πρώτα απ 'όλα, προειδοποίησε ότι μπορεί να έρθει μια «μεγάλη έκρηξη» στην περιοχή:

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «μεγάλη έκρηξη» συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με τον Λίβανο και την Υεμένη να έχουν ήδη «εμπλακεί» και περισσότερες χώρες να είναι έτοιμες να συμμετάσχουν.

«Τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, λαμβάνουμε ένα μήνυμα από τις ΗΠΑ που μας λέει πως οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ γίνονται στόχος ορισμένων ομάδων», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στο Φόρουμ της Ντόχα τη Δευτέρα.

«Ανά πάσα στιγμή υπάρχει πιθανότητα μεγάλης έκρηξης στην περιοχή, που δεν μπορεί να ελεγχθεί από καμία πλευρά», εξήγησε μέσω του μεταφραστή.

Δεύτερον, παραδέχτηκε πως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ μπόρεσαν να πάρουν ό,τι όπλα χρειάζονταν από τη μαύρη αγορά στην Ουκρανία:

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν προχώρησε σε ορισμένες απροσδόκητες παρατηρήσεις υποστηρίζοντας ότι η Χεζμπολάχ με έδρα τον Λίβανο και η Χαμάς με έδρα τη Γάζα μπορούν να προμηθευτούν περισσότερα όπλα όποτε θέλουν χρησιμοποιώντας την ακμάζουσα μαύρη αγορά όπλων στην Ουκρανία. Πρότεινε πως αυτό συμβαίνει ήδη ενώ μιλούσε σε διάσκεψη στη Ντόχα τη Δευτέρα.

Έφτασε στο σημείο να πει πως αυτές οι ομάδες, τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν καταχωρίσει ως τρομοκρατικές οργανώσεις, μπορούν «εύκολα» και «χωρίς μεγάλη προσπάθεια» να αποκτήσουν ό,τι χρειάζονται στην Ουκρανία.

Απλώς σκεφτείτε αυτό για μια στιγμή.

Τα όπλα που αγοράστηκαν με χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ καταλήγουν στα χέρια της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για μια αποτυχία εξωτερικής πολιτικής επικών διαστάσεων.

Φυσικά κανείς δε θα λογοδοτήσει ποτέ.

Οι ηγέτες μας παίρνουν καταστροφικές αποφάσεις μετά από καταστροφικές αποφάσεις, και οι περισσότεροι Αμερικανοί δε φαίνεται να ενδιαφέρονται.

Αλλά πολλοί άνθρωποι θα αρχίσουν να ξυπνούν όταν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο.

Φτάσαμε σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία καμπής σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και φαίνεται ότι η χρονιά που έχουμε μπροστά μας θα είναι έτος πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail