Η νέα κονόμα λέγεται κλιματική αλλαγή

pixabay / dexmac
Κλιματική αλλαγή το νέο πολυκατάστημα που πουλάει τα πάντα. Και πριν από αυτή έχουμε μασήσει διάφορα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά τώρα θα δίνουμε τα ρέστα μας. Μας έχουνε πουλήσει αυτοκίνητα με καταλύτη, που θα μείωναν τον νέφος στις πόλης, έδιωξαν τα εργοστάσια για να πάει το νέφος στην Κίνα και τη Βουλγαρία, μας ακρίβυναν τις πλαστικές τσάντες για να τις χρησιμοποιούμε ακριβότερα.

Μας πούλησαν νέα air condition και ψυγεία με δήθεν οικολογικό φρέον και αφυγραντήρες για την υγρασία του σπιτιού, μόνο που κανένας κερατάς δε λέει την αλήθεια ότι τη δουλειά του αφυγραντήρα την κάνει και το air condition.

Μας είπαν ότι πρέπει να πετάξουμε τους καυστήρες πετρελαίου και να βάλουμε φυσικό αέριο. Σκάψαμε πόλεις και χωριά να περάσει το φυσικό αέριο, ξεπουλήθηκαν οι πολίτες να βάλουνε καυστήρες, μέχρι που τα χάλασαν με τον Πούτιν και τώρα λένε βάλτε προσωρινά πετρέλαιο, μέχρι να σας πουλήσει η κλιματική αλλαγή αντλία θερμότητας (καινούργια μόδα) για να καίτε ένα σωρό ηλεκτρικό ρεύμα, να περνάνε πλουσιοπάροχα οι πάροχοι του ρεύματος.

Άσε εκείνα τα περίφημα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα σώσουν τον πλανήτη, αλλά θα διαλύσουν την Αφρική. Γιατί δεν ξέρω πόσους τόνους μετάλλευμα θέλουν για να βγάλουν το λίθιο για τις μπαταρίες, και πόσα εκατομμύρια λίτρα νερού για να το καθαρίσουν. Θα γλιτώνεις στη βενζίνη, αλλά το εργοστάσιο θα καίει για να παράγει ρεύμα, να φορτίζεις το πανάκριβό σου, που δεν πάει ούτε από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο αν βάλεις και τα φώτα και το air condition.

Κλιματική αλλαγή, κάψε στο τζάκι κλιματόβεργες και κούτσουρα, να γεμίζουν οι πόλεις με καπνό και να γεμίζουν κι τσέπες κάποιων εταιρειών που θα σας πουλήσουν, θερμοπροσόψεις, αντλίες θερμότητας, νέα πλυντήρια, νέα ψυγεία… και νέες λαμογιές. Το κλίμα να προσέχετε και τους γαϊδάρους που θα το φάνε..

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail