Η παράνομη κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι απαράδεκτη κι επικίνδυνη για τα παγκόσμια οικονομικά - Κρεμλίνο

pixabay / apreklama
Freepen.gr - Η Μόσχα δεν αποδέχεται την παράνομη κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και τη θεωρεί εξαιρετικά επιβλαβή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

"Η παράνομη κατάσχεση πολυάριθμων περιουσιακών μας στοιχείων αποτελεί τακτικό θέμα συζήτησης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Το θέμα αυτό είναι απαράδεκτο και δυνητικά εξαιρετικά επιβλαβές για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, διότι εάν εφαρμοστούν τέτοιες ιδέες, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα σχεδόν σε ολόκληρο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα", δήλωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι "όσοι προσπαθούν να το δρομολογήσουν, καθώς και όσοι θα το εφαρμόσουν, πρέπει να καταλάβουν πως η Ρωσία δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτούς που το έκαναν αυτό". "Θα ασκήσει το δικαίωμά της σε νομικές ενέργειες, διεθνείς, εθνικές και άλλες", πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σημείωσε ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν πολύ καλά πως η παράνομη κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων "θα έχει νομικές συνέπειες για εκείνους που την ξεκίνησαν και την εφάρμοσαν". "Εάν κάποιος κατάσχει κάτι από εμάς, θα δούμε τι μπορούμε να κατασχέσουμε ως απάντηση", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συζητούν με τους συμμάχους τους τον πιθανό ρόλο της Ρωσίας στην αποκατάσταση της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail