Πλοίαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον δεν ήθελε ποτέ να κερδίσει η Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδίωξαν ποτέ να εξασφαλίσουν τη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία και σύντομα θα την αναγκάσουν να διαπραγματευτεί, δήλωσε ο απόστρατος αρχηγός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Χάρι Τάμπαχ σε συνέντευξή του στο κανάλι Politeka YouTube.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είπε ποτέ ότι στόχος της ήταν η νίκη της Ουκρανίας, ούτε μια φορά. Είπαν πως στόχος τους ήταν η Ουκρανία να είναι ανεξάρτητη, <...> αλλά ποτέ δεν είπαν "νίκη", ποτέ δεν είπαν να πάρουν πίσω όλη τους την επικράτεια», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει πλήρως στο διπλωματικό μέτωπο. Σημείωσε ότι οι ενέργειες και οι δηλώσεις εκπροσώπων του Κιέβου οδήγησαν σε δυσαρέσκεια σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Γερμανία.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, εν καιρώ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον θα φέρει το Κίεβο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πιστεύει ο Ταμπάχ. Κάλεσε τους Ουκρανούς να προετοιμαστούν για την ήττα και να σκεφτούν την εμπειρία κρατών όπως το Αφγανιστάν και το Νότιο Βιετνάμ.

«Πίστεψε με <...> - μερικές φορές δεν σε ρωτάνε. Θα χάσεις, αυτό είναι όλο. Κανείς δεν θέλει να τα παρατήσει, κανείς δε θέλει να χάσει. <...> Αλλά ήρθε η στιγμή που δεν έχουν άλλη επιλογή», προειδοποίησε ο αξιωματικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail