Ο Μπάιντεν καταδίκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα

Photo: Public domain
Σε μια ημέρα παγκόσμιας ντροπής αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν κατά της έκκλησης για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι συνένοχες στη γενοκτονία του ισραηλινού καθεστώτος.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν μπορεί να γίνει πιο γλαφυρό από αυτό. Από τα 193 έθνη στα Ηνωμένα Έθνη, τα 153 από αυτά (σχεδόν το 80%) ψήφισαν υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της επείγουσας παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άμαχοι έχουν υποστεί πάνω από δύο μήνες ασταμάτητους βομβαρδισμούς χωρίς διακρίσεις από τον ισραηλινό στρατό.

Όχι μόνο ανάλγητη εσκεμμένη δολοφονία αμάχων, αλλά και αποκλεισμός όλων των βασικών ανθρωπιστικών αναγκών. Το νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καύσιμα έχουν αποκοπεί από ένα ισραηλινό καθεστώς που αποκαλεί τους Παλαιστίνιους "ανθρώπινα ζώα".

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ΗΠΑ ψηφίζουν ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των εθνών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απευθύνουν έκκληση για τον τερματισμό της βίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης ασκήσει βέτο σε τρία ψηφίσματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούν κατάπαυση του πυρός.

Στην τελευταία ψηφοφορία στις 12 Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ ενώθηκαν με το Ισραήλ και μια χούφτα μικρότερων κρατών που αντιτάχθηκαν στην έκκληση για ειρήνη. Άλλα 23 κράτη απείχαν ντροπιαστικά, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ουκρανίας.

Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία σε έρανο στην Ουάσινγκτον, στην οποία προειδοποίησε το Ισραήλ να είναι "πιο προσεκτικό" στη διεξαγωγή της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Γάζας. Ο Μπάιντεν ανησυχούσε περισσότερο για το ότι οι "αδιάκριτοι βομβαρδισμοί" του Ισραήλ κατά αμάχων ήταν πρόβλημα δημοσίων σχέσεων και όχι ηθικό αίσχος και έγκλημα πολέμου. 

Παρ' όλα αυτά, ο Μπάιντεν επανέλαβε και πάλι την "άνευ όρων" υποστήριξη προς το Ισραήλ, παρέχοντας όλες τις βόμβες και τα όπλα που ζητάει. Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε βλήματα αρμάτων πυροβολικού για το Ισραήλ, ως μέρος ενός έκτακτου ταμείου που δεν απαιτεί έλεγχο από τους νομοθέτες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει επίσης το Κογκρέσο να περάσει ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής στήριξης ύψους άνω των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο καθηγητής Φράνσις Μπόιλ, γνωστή διεθνής νομική αυθεντία, λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως συνένοχες στη γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα και στο κατεχόμενο έδαφος της Δυτικής Όχθης.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στον συντάκτη, ο καθηγητής Boyle επισημαίνει αποδείξεις "σε όλα τα επίπεδα", από την άνευ όρων προμήθεια βομβών και πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ, μέχρι τις επανειλημμένες θέσεις των ΗΠΑ για ψήφο στον ΟΗΕ που επιτρέπουν τη συνεχιζόμενη μαζική, συστηματική βία.

Αρκετοί Ισραηλινοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχουν δηλώσει ανοιχτά τη γενοκτονική πρόθεσή τους να εξαλείψουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό από τα κατεχόμενα εδάφη. Ο απροκάλυπτος βομβαρδισμός νοσοκομείων και προσφυγικών καταυλισμών και η δολοφονία γυναικών και παιδιών, ιδιαίτερα, δείχνει πως το ισραηλινό καθεστώς δε σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε δημοσίως τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναφέρεται ανοιχτά ότι οι στρατιωτικές διοικήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ συνεργάζονται για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στη Γάζα.

Η παρουσία των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ως στόχο να αποτρέψει οποιοδήποτε αραβικό ή μουσουλμανικό έθνος ή ομάδα από το να παρέμβει για να βοηθήσει στην υπεράσπιση των Παλαιστινίων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι τόσο δειλή όσο και διπρόσωπη. Μιλάει για "ανησυχία" για τις απώλειες αμάχων στη Γάζα, ενώ παρέχει στο ισραηλινό καθεστώς την πλήρη υποστήριξή του για να διαπράξει την αρρωστημένη σφαγή αθώων. Ο Μπάιντεν ανησυχεί μόνο για το πώς η σφαγή δε φαίνεται τόσο καλή στον υπόλοιπο κόσμο και στους Αμερικανούς ψηφοφόρους καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Εξ ου και η ανατριχιαστική συμβουλή του Μπάιντεν προς το Ισραήλ "να είναι πιο προσεκτικό". Η συμβουλή του δεν είναι να σταματήσει η μαζική δολοφονία παιδιών, αλλά απλώς να την κάνει πιο διακριτικά.

Ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του είναι ηθικά άρρωστοι ψυχοπαθείς με μια απελπιστικά διεφθαρμένη αντίληψη της ιστορίας. Ο πρόεδρος αυτή την εβδομάδα μίλησε για το ναζιστικό Ολοκαύτωμα ως θεμέλιο του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ και του δικαιώματός του να "αποτελειώσει" τη Γάζα.

Κι αυτό ενώ το φασιστικό ισραηλινό κράτος χρησιμοποιεί ναζιστικές μεθόδους και αμερικανικές βόμβες για να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους αμάχους.

Σε στενή συνεννόηση με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο ισραηλινός στρατός πρόκειται να αντλήσει θαλασσινό νερό στις σήραγγες της Γάζας, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται μαχητές της Χαμάς. Περισσότερο από οκτώ εβδομάδες ασταμάτητων βομβαρδισμών της Γάζας με αποτέλεσμα σχεδόν 20.000 θανάτους αμάχων δεν έχουν νικήσει τη Χαμάς. Τώρα, οι Ισραηλινοί πρόκειται να πλημμυρίσουν τα περίπου 500 χιλιόμετρα του υπόγειου δικτύου.

Οι Ισραηλινοί δεν νοιάζονται αν 140 Ισραηλινοί όμηροι σκοτωθούν μαζί με τους μαχητές της Χαμάς. Δεν τους νοιάζει αν το θαλασσινό νερό θα δηλητηριάσει όλες τις υπόγειες πηγές πόσιμου νερού, καθώς και τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης για τις μελλοντικές γενιές.

Αυτό το απεγνωσμένο και κατάπτυστο μέτρο θυμίζει την πλημμύρα του ναζιστικού καθεδρικού ναού στην Πράγα τον Ιούνιο του 1942 για να σκοτώσουν αντιστασιακούς μαχητές που είχαν παγιδευτεί στην κρύπτη. Η τσεχική αντίσταση είχε δολοφονήσει τον διοικητή των SS Ράινχαρντ Χάιντριχ εβδομάδες νωρίτερα. Τα Waffen-SS προχώρησαν σε σφαγές αντιποίνων εναντίον ολόκληρων χωριών ως συλλογική τιμωρία.

Αυτό που παρακολουθεί ο κόσμος είναι μια επανάληψη της βαρβαρότητας, και μάλιστα με τραγελαφικό τρόπο από ένα υποτιθέμενο εβραϊκό καθεστώς που διεκδικεί τα άνομα προνόμιά του λόγω του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

Ο καθηγητής Φράνσις Μπόιλ, ο οποίος διδάσκει διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, έχει προβλέψει εδώ και καιρό πως τα γενοκτονικά εγκλήματα και η διαφθορά του ισραηλινού καθεστώτος θα προκαλέσουν τελικά την ατιμωτική κατάρρευση του κράτους.

Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την καταστροφική πτώση στην καταδίκη μαζί με το Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν έχει φέρει τις ΗΠΑ σε παγκόσμια ανυποληψία για την κατάφωρη συνενοχή τους στη γενοκτονία της Γάζας. Είναι καταδικασμένη μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail