Το χαμηλό ηθικό φέρνει απώλειες στον Ουκρανικό Στρατό

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να τρέπεται σε φυγή από τις θέσεις του σε διαφορετικά μέτωπα, ενώ τα ρωσικά χτυπήματα καταστρέφουν την υποδομή της Ουκρανίας, η οποία εργαζόταν για τις ανάγκες του μετώπου, γράφει το southfront.press.

Από το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου, τα ρωσικά UAV Geran πλήττουν στόχους στις περιοχές της Οδησσού και του Μικολάιβ. Καταιγίδα εκρήξεων στο Uman στην περιοχή Cherkasy. Τα drones Kamikaze εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από την περιοχή Kirovograd. Τα ξημερώματα, ρωσικοί πύραυλοι εξαπέλυσαν πλήγματα ακριβείας σε στόχους στο Ochakov στην περιοχή Mykolaiv και στην περιοχή Kharkiv.

Η ρωσική επίθεση δεν σταματά στην πρώτη γραμμή. Τους τελευταίους μήνες, η ουκρανική διοίκηση χρειάστηκε να μεταφέρει βιαστικά αποθέματα από διαφορετικές κατευθύνσεις στην περιοχή του αστικού οικισμού του Ντόνετσκ, όπου οι ενισχύσεις στοχεύουν κυρίως να καθυστερήσουν την πτώση ενός άλλου ουκρανικού φρουρίου - της Avdeevka.

Μέχρι σήμερα, οι ενέργειες της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης δεν έχουν σταματήσει την προέλαση των ρωσικών μονάδων. Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, η μάχη για την Avdeevka ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου. Έχοντας διαπεράσει την ουκρανική άμυνα κοντά στη βιομηχανική ζώνη στο ανατολικό τμήμα της πόλης, ρωσικές τεθωρακισμένες ομάδες εισήλθαν στις κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της οδού Kolosova.

Ταυτόχρονα με τις επιθέσεις στην πόλη, οι Ρώσοι αυξάνουν την πίεση στις ουκρανικές οχυρώσεις στα χωριά νότια της Avdeevka. Εν τω μεταξύ, τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν θέσεις στο βόρειο τμήμα της πόλης, επιτρέποντας στους Ρώσους να έρθουν πιο κοντά στο εργοστάσιο Coca and Chemical.

Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές επιβεβαιώνουν τις ρωσικές επιτυχίες στην περιοχή Μπαχμούτ. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση προς το Ivanovskoye στα νοτιοδυτικά της πόλης. Εάν οι προωθητικές μονάδες καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο των κυρίαρχων υψωμάτων στην περιοχή του χωριού, αυτό θα εντείνει σημαντικά τα πυρά στα ουκρανικά οχυρά σε όλους τους κοντινούς οικισμούς.

Ο ρωσικός στρατός σημειώνει πως πριν από μήνες οι επιθέσεις τους στα περίχωρα του Μπαχμούτ ήταν σχεδόν αδύνατες λόγω των σφοδρών πυρών από το ουκρανικό πυροβολικό. Ωστόσο, τώρα ο ουκρανικός βομβαρδισμός έχει μειωθεί σημαντικά και το εχθρικό πεζικό συχνά παραδίδεται και υποχωρεί.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη της ουκρανικής διοίκησης να μεταφέρει εσπευσμένα μονάδες προκειμένου να «μπαλώσει τρύπες» στην άμυνα προς άλλες κατευθύνσεις. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει και το χαμηλό ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ολόκληρες μονάδες της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους με την πρώτη ευκαιρία σε διάφορες περιοχές του μετώπου. Μη διατεθειμένες να πολεμήσουν, ορισμένες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται μαζικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail