Το Κίεβο σημειώνει επιτυχία στις επιθέσεις στην Κριμαία εν μέσω οπισθοδρομήσεων γύρω από το Ντονέτσκ

Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εργάζονται για να επεκτείνουν την επιτυχία τους στην ύπαιθρο της πόλης Ντονέτσκ μετά την απελευθέρωση της περιοχής της Μαριίνκα.

Από τις 27 Δεκεμβρίου, ο ρωσικός στρατός ενέτεινε τις επιθετικές ενέργειες στις περιοχές που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τη Μαριίνκα νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, καθώς και στην περιοχή της Αβντέεβκα, η οποία βρίσκεται βόρεια της πόλης. Τοπικές πηγές ανέφεραν επίσης έντονα πλήγματα πυροβολικού στις περιοχές Nevelskoe και Pervomaiskoe. Οι πιο έντονες μάχες φέρονται να διεξάγονται στην περιοχή της Αβντέεβκα, όπου οι φιλο-ουκρανικές μονάδες βρίσκονται σε περίπλοκη θέση, επειδή μεγάλο μέρος των γραμμών ανεφοδιασμού τους εκεί δέχεται τακτικά πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού.

Εμφανίστηκαν επίσης αναφορές για την τακτική προέλαση ρωσικών μονάδων γύρω από το Αρτεμόφσκ. Ένα ουκρανικό σημείο ελέγχου δέχθηκε επίθεση νότια της Αντρέεβκα.

Ταυτόχρονα, οι προσπάθειες των δυνάμεων του Κιέβου να προελάσουν στον τομέα του Κουπιάνσκ αποκρούστηκαν. Ρωσικές μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού απέκρουσαν τρεις επιθέσεις ουκρανικών ομάδων εφόδου στην περιοχή Sinkovka. Τα πληρώματα της ρωσικής επιχειρησιακής-τακτικής αεροπορίας πραγματοποίησαν έξι επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες στα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της 115ης μηχανοκίνητης, της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και των μονάδων εδαφικής άμυνας στις περιοχές Sinkovka, Peschanoe και Berestovoe. Επιθέσεις ακριβείας πραγματοποιήθηκαν επίσης σε σημεία συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού του 67ου τάγματος εδαφικής άμυνας στην περιοχή Kotlyarivka. Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου στις συγκεκριμένες συγκρούσεις ήταν έως 25 άτομα προσωπικό, ένα άρμα T-64, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο 2S3 Akatsiya και τρία οχήματα.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τόνισαν επίσης την έντονη εργασία των ρωσικών UAV Geran σε στόχους σε όλη την Ουκρανία χθες το βράδυ. Παρ' όλα αυτά, λεπτομέρειες για τις εν λόγω επιδρομές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο διαδίκτυο. 

Οι εξελίξεις αυτές ακολούθησαν το χτύπημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις 26 Δεκεμβρίου στη Φεοντόσια στη Ρωσική Δημοκρατία της Κριμαίας.
Ένα χτύπημα με πυραύλους κρουζ SCALP-EG (Storm Shadow) έπληξε το ρωσικό αποβατικό πλοίο Novocherkassk στη βάση του. Το πλοίο ανήκει στην κλάση Ropucha και μπορεί να μεταφέρει 10 άρματα μάχης και 340 στρατιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-24 που συμμετείχαν στο πλήγμα καταρρίφθηκαν 125 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Νικολάεφ. Εικόνες από το λιμάνι που δημοσιεύθηκαν αργότερα την ίδια ημέρα έδειξαν πως το ρωσικό αποβατικό πλοίο Novocherkassk ήταν το πρώτο που είχε αποβιβαστεί στη βάση του.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον ένας πολίτης σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Τα κύματα από τις εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε παράθυρα κοντινών κτιρίων.

Το χτύπημα της 26ης Δεκεμβρίου έγινε το πιο πρόσφατο αλλά όχι το μοναδικό σε μια μακρά σειρά ουκρανικών προσπαθειών να στοχεύσουν την Κριμαία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συντριπτική πλειονότητά τους αποκρούστηκε με επιτυχία από τις ρωσικές δυνάμεις. Παρ' όλα αυτά, το περιστατικό στη Φεοντόσια καταδεικνύει πως με την άμεση συνδρομή του ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να διατηρεί τη δυνατότητα να πραγματοποιεί περιστασιακά επιτυχημένα, αλλά επώδυνα πλήγματα σε στόχους στη Ρωσία. Η απειλή αυτών των χτυπημάτων καθώς και τρομοκρατικών επιθέσεων με άλλα μέσα θα εξακολουθεί να υφίσταται όσο το καθεστώς του Κιέβου υφίσταται και διαθέτει στρατιωτικές δυνατότητες που τις επιτρέπουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail