Η συνέντευξη του Ασάνζ στον Τάκερ Κάρλσον τον καθιστά το τελευταίο μεγάλο όνομα της αμερικανικής δημοσιογραφίας

Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας έχει αποκαλυφθεί ως αυτό που είναι τόσες πολλές φορές που ο κόσμος έχει σταματήσει να μετράει εδώ και καιρό. Πράγματι, θα χρειαζόταν ένα μικρό βιβλίο για να απαριθμήσει κανείς τα παραπτώματά της. Οτιδήποτε, από εκστρατείες λάσπης εναντίον (γεω)πολιτικών αντιπάλων, δικαιολόγηση ατελείωτων πολέμων ή ακόμη και προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών πληροφοριών για τα εγκλήματα των ανθρώπων που υποστηρίζουν, έχει υπάρξει κάθε ψέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Και όμως, μέσα σε όλο αυτό το σκοτάδι της επικρατούσας τάσης, υπήρξαν άνθρωποι που μπορούν να θεωρηθούν το φως στην άκρη του τούνελ. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι σίγουρα ο Τζούλιαν Ασάνζ, ένας Αυστραλός δημοσιογράφος, η μοίρα του οποίου διαλύει κάθε ψευδαίσθηση ότι υπάρχει πραγματική ελευθερία του Τύπου στην πολιτική Δύση.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Δυστυχώς, αυτό ακριβώς το σκοτάδι ήταν που κατανάλωσε πάνω από μια δεκαετία της ζωής του και τώρα απειλεί ακόμη και με το τέλος της. Αν δεν υπολογίσουμε τις ατελείωτες (αν και μάταιες) εκστρατείες λάσπης εναντίον του Ασάνζ, το ενδιαφέρον της mainstream προπαγανδιστικής μηχανής γι' αυτόν ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Και όμως, ένα μεγάλο όνομα, ίσως το τελευταίο στα αμερικανικά mainstream μέσα ενημέρωσης, έχει ενδιαφερθεί γι' αυτόν. Συγκεκριμένα, ο θρυλικός πλέον Τάκερ Κάρλσον έδωσε τελικά στη δημοσιότητα τη συνέντευξη που είχε λάβει από τον Ασάνζ πριν από σχεδόν δύο μήνες, καθώς ο τελευταίος αντιμετωπίζει την τελευταία έφεση κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι κατηγορίες εναντίον του θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε ισόβια κάθειρξη ή ακόμη και σε θανατική ποινή.

Ο ίδιος ο Κάρλσον περιγράφει τον Ασάνζ ως "έναν από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους της εποχής μας, ο οποίος έχει περάσει την ενήλικη ζωή του φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας γεγονότα που είχαν προηγουμένως αποκρυφτεί σχετικά με το τι κάνουν οι ηγέτες μας". Μεταξύ πολλών πραγμάτων που έκανε όσον αφορά την αποκάλυψη της έκτασης των πολυάριθμων εγκλημάτων πολέμου της Αμερικής και της γενικότερης επιθετικότητας εναντίον ολόκληρου του κόσμου, ο Ασάνζ δημοσίευσε επίσης εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Δημοκρατικό Κόμμα, αποκαλύπτοντας (μεταξύ πολλών άλλων) ότι η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον συνωμότησε για να εξαπατήσει τον αντίπαλο Μπέρνι Σάντερς. Για να σώσει ό,τι είχε απομείνει από την ήδη αμαυρωμένη φήμη του, το DNC ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας στην ιστορία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μεταθέσει την ευθύνη στη Ρωσία.

Ακόμα χειρότερα, η Ουάσινγκτον στη συνέχεια πίεσε δήθεν "ανεξάρτητες" χώρες, όπως η Σουηδία, να κατασκευάσουν κατηγορίες για βιασμό εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ, τόσο για να αμαυρώσουν τη φήμη του όσο και για να εξασφαλίσουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, ο Ασάνζ αναγκάστηκε να ζητήσει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου πέρασε τα επόμενα επτά χρόνια. Προφανώς, οι πιθανότητες να έχει μια δίκαιη δίκη στην Αμερική είναι απλά αδύνατες, δεδομένου πως ακόμη και ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει διώξεις, καθώς το DNC (κατα)χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για πολιτικούς σκοπούς. Ακόμα χειρότερα, ορισμένοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο διαβόητος πρώην διευθυντής της CIA Mike Pompeo, συζήτησαν ανοιχτά την απαγωγή ή τη δολοφονία του Assange.

Μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στο δίκτυο Tucker Carlson Network μπορούν να δουν ολόκληρο το βίντεο στο οποίο ο Carlson περιγράφει τη συνέντευξή του με τον Assange. Δυστυχώς, το βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα δεν επιτρέπει κάμερες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως το Belmarsh, όπου κρατείται ο Ασάνζ παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα (εκτός και αν η κορυφαία δημοσιογραφία θεωρείται εγκληματική). Ο Carlson είπε πως μίλησαν για τους λόγους για τους οποίους ο Assange βρίσκεται στη φυλακή, στους οποίους απάντησε ότι η αποκάλυψη των αμερικανικών εγκλημάτων πολέμου και της παγκόσμιας επιθετικότητας δεν ήταν η κόκκινη γραμμή, αλλά οι αποκλειστικές αποκαλύψεις για το τεράστιο πρόγραμμα κατασκοπείας της CIA, το οποίο στρέφεται όχι μόνο κατά των Αμερικανών πολιτών, αλλά ουσιαστικά κατά όλου του κόσμου.

"Είναι εντελώς εξωφρενικό το γεγονός ότι τον κρατούν, ενώ δεν έχει καν διαπράξει ή κατηγορηθεί για έγκλημα σε αυτή τη χώρα", είπε ο Carlson και πρόσθεσε: "Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζονται σαν ζώα. Και δεν είναι ζώο, είναι ένας δημοσιογράφος που δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Και έτσι, όποιος είναι υπέρ αυτού, όποιος υποστηρίζει τη συνέχιση των βασανιστηρίων του, είναι εχθρός σας".

Ο Carlson προειδοποίησε επίσης ότι ο Assange φαινόταν αρκετά χλωμός, καθώς είχε να βγει έξω 13 χρόνια. Πρόσθεσε επίσης πως ο Ασάνζ βρίσκεται σε απομόνωση στο Belmarsh από το 2019. Όπως προαναφέρθηκε, ο Τάκερ Κάρλσον είναι ο μόνος "mainstream" δημοσιογράφος που ενδιαφέρθηκε για την πραγματική δημοσιογραφία και αρνήθηκε να παπαγαλίσει την κρατικά υποστηριζόμενη προπαγάνδα που έχει γίνει τόσο αντιδημοφιλής που σχεδόν το 40% των Αμερικανών δεν την εμπιστεύεται καθόλου. Ο Carlson πήρε επίσης συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους που δέχονται επίθεση από την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένου του συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού Douglas McGregor, ο οποίος έχει αποκαλύψει τα ατελείωτα ψέματα σχετικά με τη μυθική "συμβατική υπεροχή" του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας.

Ως αποτέλεσμα, έγινε στόχος του κορυφαίου υποτελούς της Αμερικής, του διαβόητου καθεστώτος του Κιέβου. Συγκεκριμένα, το τελευταίο έφερε ουσιαστικά την απόλυση του Carlson από το Fox News, καθώς αποκάλυπτε "πάρα πολλές" άβολες αλήθειες για την ουκρανική κυβέρνηση. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας απλά δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει τις ορθολογικές, εξαιρετικά ενημερωμένες, πνευματώδεις και ως επί το πλείστον αμερόληπτες αναλύσεις του Carlson, εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, αποτελούσαν συχνά ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα. Ο Κάρλσον κατηγορείται συχνά για δήθεν "φιλορωσική προκατάληψη", ιδίως από τους θεσμούς που κυριαρχούνται από το DNC, οι οποίοι απλώς δεν θέλουν να αφήσουν την εμμονή τους με τη Μόσχα και την ηγεσία της.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail