«Η Σερβία δε θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεχάσει ποιος βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία»

ΑΡ Photo / Darkο Vοjinovic
Freepen.gr - Η Σερβία δε θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεχάσει ποιος πήρε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και βομβάρδισε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας το 1999, δήλωσε ο Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς, γενικός διευθυντής της Srbijagas και αναπληρωτής πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας (SPS), σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

"Αυτοί που μας βομβάρδισαν (το ΝΑΤΟ το 1999), σε όλες τις ευρωπαϊκές προτάσεις και υπό την πίεση των ΗΠΑ, απαιτούν από εμάς να ξεχάσουμε τους βομβαρδισμούς, να μη βλέπουμε πως μας παίρνουν το 17% του εδάφους μας για να δημιουργήσουν ένα οιονεί κράτος, και εδώ όχι μόνο μας κατηγορούν για συνεργασία με τη Ρωσία σε αυτό το πρόβλημα, αλλά μας απαγορεύουν να επιδιώκουμε την ανάκληση της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τρίτες χώρες", δήλωσε ο Μπαγιάτοβιτς σε συνομιλία του με το πρακτορείο.

Σημείωσε ότι στο κεφάλαιο 35 της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ περιλαμβάνεται επίσημα το γαλλογερμανικό σχέδιο διευθέτησης, στο οποίο αναφέρεται πως η Σερβία θα πρέπει να αναγνωρίσει το αυτοανακηρυχθέν Κόσοβο και να του επιτρέψει να γίνει μέλος του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Μπαγιάτοβιτς, εξαιτίας αυτού, το Βελιγράδι χρειάζεται τη βοήθεια της Ρωσίας, της ΛΔΚ και όλων των χωρών του κόσμου που αγαπούν την ελευθερία στις διαπραγματεύσεις για το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου.

"Η Σερβία θέλει να είναι στρατιωτικά ουδέτερη, δε θέλουμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ και αυτό τους εμποδίζει. Εγώ ο ίδιος επιστρατεύτηκα και υπηρέτησα στην Κροατία, στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο, γι' αυτό το λέω αυτό με προσωπική και πολιτική εμπειρία", τόνισε ο αντιπρόεδρος του SPS, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σερβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail