Η Ουκρανία αρχίζει επιτέλους να χτίζει αμυντικές γραμμές

ukrinform.net
Αφού σπατάλησε δέκα χιλιάδες άντρες σε απελπιστικές μάχες, ο Ουκρανός κωμικός αναγνώρισε επιτέλους ότι οι παραστατικές «αντεπιθέσεις» του στρατού του και οι άμυνες που κρατούν μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο δεν έχουν νόημα.

moonofalabama.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Dreamer of the Year του Politico ζητά επιτέλους τη δημιουργία αμυντικών γραμμών:

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy ζήτησε ταχύτερη δημιουργία μεγάλων αμυντικών γραμμών εν μέσω της αντεπίθεσης του Κιέβου που έχει σταματήσει και των ανησυχιών πως η Ρωσία θα μπορούσε να επιχειρήσει να καταλάβει περισσότερα εδάφη.

Ο Ζελένσκι ζήτησε μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην οικοδόμηση άμυνας σε μια δήλωση βίντεο στο Telegram μετά από συνάντηση με βασικούς στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας το βράδυ της Τρίτης. Ενθάρρυνε τις τοπικές κοινότητες να συμμετάσχουν και δεσμεύτηκε να διαθέσει χρήματα για την προσπάθεια.

«Η χώρα μας θα έχει σίγουρα αρκετά νάρκες και σκυρόδεμα», είπε. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα χτιστούν οι οχυρώσεις ή πόσο εκτεταμένες μπορεί να είναι.

Ο ρωσικός στρατός χρειάστηκε αρκετούς μήνες και πολλά χρήματα για να χτίσει τις εκτεταμένες αμυντικές του γραμμές στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε τα χρήματα για να δημιουργήσει σταθερές γραμμές, αλλά θέλει πολλά από αυτά:

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, πραγματοποίησε μια συνάντηση για την οχύρωση σε όλες τις μεγάλες κατευθύνσεις – πρώτα από όλα στην Avdiivka και στο Maryinsky, καθώς και στο Kupyansk και στη γραμμή Kupyansk – Liman, στις περιοχές Zaporozhye και Kherson.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν οχυρώσεις σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

«Θα εργαστούμε με τους εταίρους μας για να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας γραμμές», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι μίλησε ήδη για «ειδική» συνάντηση των Stavka, όπου συζήτησαν την ενίσχυση της οχύρωσης.

Σχόλια Strana (αυτόματη μετάφραση):

Αυτή είναι μια δήλωση ορόσημο. Ακούγεται σαν μια ανακοίνωση για την κατασκευή αμυντικών γραμμών μεγάλης κλίμακας-παρόμοιων με αυτή που έχει χτίσει η Ρωσία στο νότο.

Και ευρύτερα, αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως μετάβαση σε μια αμυντική στρατηγική, για την οποία άρχισε να γίνεται λόγος όλο και πιο συχνά αφού σταμάτησε πραγματικά η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οι ίδιοι οι Ρώσοι πέρασαν σε επιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

Αλλά επίσημα, οι αρχές δε μιλούν για τη μετάβαση στην άμυνα και η κύρια θέση παραμένει ότι η APU προετοιμάζεται να επιτεθεί και δεν υπάρχει αδιέξοδο (για το οποίο έγραψε ακόμη και ο γενικός διοικητής Valery Zaluzhny) στο μέτωπο.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάσουν τις νέες οχυρώσεις. Στο πλαίσιο της Ουκρανίας, αυτό σημαίνει περισσότερη διαφθορά -πολλές- καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ζητούν ανταπόδοση για οποιαδήποτε σύμβαση υπογράφουν. Προηγούμενες προσπάθειες ιδιωτικής κατασκευής αμυντικών γραμμών είχαν τάφρους που ήταν πολύ ρηχές και μικρής χρησιμότητας. Χύθηκε λίγο μπετόν αλλά σε λάθος σημεία και σχήματα.

Υπήρχαν λόγοι για τους οποίους η Ουκρανία απέτυχε το περασμένο καλοκαίρι να ξεπεράσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές. Του έλειπε η υποστήριξη πυροβολικού, η υπεροχή του αέρα και η καθαρή μάζα που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτό. Αλλά η Ρωσία έχει όλα αυτά - μια τεράστια ποσότητα βαρέως πολιορκητικού πυροβολικού (200 mm και άνω), μια γελοία υπεροχή στον αριθμό των μη επανδρωμένων drones και των επανδρωμένων μαχητικών αεροπλάνων και πολλών νέων συμβασιούχων στρατιωτών. Οποιεσδήποτε γραμμές μπορούν να χτίσουν οι Ουκρανοί θα ξεπεραστούν από ανώτερες ρωσικές δυνάμεις.

Ναι, θα είναι δύσκολο να περάσεις από ναρκοπέδια της Ουκρανίας. Υπάρχουν όμως τρόποι και μέσα για να γίνει κάτι τέτοιο.

Χάρη στις προηγούμενες παράφρονες προσπάθειές του, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει πάρα πολλούς άνδρες για να κρατήσει κάθε γραμμή. Και ενώ ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αμύνεται παντού, ο ρωσικός μπορεί να επιλέξει το ένα ή δύο τοπικά μέτωπα όπου θέλει να παραβιάσει τις γραμμές άμυνας για να περάσει από αυτά.

Αυτό που σχεδιάζεται τώρα είναι πολύ αργά για να σωθεί η Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάσουν τις νέες οχυρώσεις. Στο πλαίσιο της Ουκρανίας, αυτό σημαίνει περισσότερη διαφθορά - πολλή διαφθορά - καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ζητούν ανταλλάγματα για κάθε σύμβαση που μπορεί να υπογράψουν. Οι προηγούμενες προσπάθειες κατασκευής αμυντικών γραμμών από ιδιώτες είχαν τάφρους που ήταν πολύ ρηχοί και ελάχιστης χρησιμότητας. Χύθηκε λίγο σκυρόδεμα, αλλά σε λάθος σημεία και σχήματα.

Υπήρχαν λόγοι για τους οποίους η Ουκρανία απέτυχε το περασμένο καλοκαίρι να ξεπεράσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές. Δεν είχε την υποστήριξη πυροβολικού, την αεροπορική υπεροχή και την απόλυτη μάζα που απαιτείται για να το πετύχει. Αλλά η Ρωσία διαθέτει όλα αυτά - μια τεράστια ποσότητα βαρέως πολιορκητικού πυροβολικού (200 χιλιοστών και άνω), μια γελοία υπεροχή στον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών και πολλούς νέους συμβασιούχους στρατιώτες. Οποιεσδήποτε γραμμές μπορούν να χτίσουν οι Ουκρανοί θα ξεπεραστούν από τις ανώτερες ρωσικές δυνάμεις.

Ναι, το πέρασμα από τα ουκρανικά ναρκοπέδια θα είναι δύσκολο. Αλλά υπάρχουν τρόποι και μέσα για να γίνει κάτι τέτοιο.

Χάρη στις προηγούμενες τρελές προσπάθειές του, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει πάρα πολλούς άνδρες για να κρατήσει κάθε γραμμή. Και ενώ ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αμυνθεί παντού, ο ρωσικός μπορεί να επιλέξει ένα ή δύο τοπικά μέτωπα όπου θα θέλει να παραβιάσει τις γραμμές άμυνας για να περάσει μέσα από αυτές.

Αυτό που σχεδιάζεται τώρα είναι πολύ λίγο και πολύ αργά για να σωθεί η Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail