Η Σερβία ευχαριστεί τη Ρωσία για την προειδοποίηση περί "έγχρωμης επανάστασης"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ
Freepen.gr - Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabiс εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες προειδοποίησαν το Βελιγράδι για σχέδια ταραχών στην πρωτεύουσα.

Φιλοδυτικοί διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια στο Βελιγράδι το βράδυ της Κυριακής, σε μια απόπειρα έγχρωμης επανάστασης, όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ενώ ο Βούτσιτς αρχικά ευχαρίστησε ανώνυμες "ξένες υπηρεσίες" που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ασφαλείας του "για το τι ακριβώς ετοίμαζαν οι κακοποιοί", η Μπρνάμπις αποκάλυψε αργότερα ότι το Βελιγράδι ενημερώθηκε από τη Μόσχα.

"Αισθάνομαι πως είναι σημαντικό, ειδικά απόψε, να υπερασπιστώ τη Σερβία και να ευχαριστήσω τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας που είχαν αυτές τις πληροφορίες και τις μοιράστηκαν μαζί μας", δήλωσε η Μπρνάμπιτς στο TV Pink το βράδυ της Κυριακής.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ, και πιθανώς δεν θα είναι δημοφιλές σε όσους προέρχονται από τη Δύση", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Όταν μοιραστήκαμε αυτές τις πληροφορίες με όλους τους άλλους, είπαν: "Λοιπόν, αυτό είναι ρωσική παραπληροφόρηση, αυτό είναι διάδοση ψευδών ειδήσεων"".

Τη Δευτέρα ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) για "κλοπή ψήφων" κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες το κόμμα νίκησε τον φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό "Σερβία κατά της βίας" (SPN).

Ο Βούτσιτς απέρριψε τους ισχυρισμούς ως "ψέματα", υποστηρίζοντας ότι οι διαμαρτυρίες χρηματοδοτούνται από τη Δύση, η οποία επιθυμεί την απομάκρυνσή του λόγω των σχέσεών του με τη Ρωσία και της άρνησής του να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail