Η Ρωσία είναι πάντα έτοιμη να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στις 16 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τις πρώτες ασκήσεις με επτά βαρέα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη An-124-100 Ruslan. Στόχος των ασκήσεων ήταν να ελεγχθεί η ετοιμότητά τους για την ταυτόχρονη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού με τυποποιημένα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό σε μεγάλες αποστάσεις.

Για πρώτη φορά, επτά αεροσκάφη An-124-100 Ruslan ανέβηκαν ταυτόχρονα στον ουρανό. Το 2021, 6 αεροσκάφη συμμετείχαν σε παρόμοιες ασκήσεις. LINK

Το συνολικό μήκος της πτήσης τους ήταν πάνω από χίλια χιλιόμετρα. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων. Η μέση ταχύτητα των αεροσκαφών ήταν 500 χλμ/ώρα. Στις ασκήσεις συμμετείχαν νεαρά πληρώματα που εκπαιδεύτηκαν φέτος.

"Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τα πληρώματα των βαρέων στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών AN-124-100 Ruslan εξασκήθηκαν στην απογείωση, στις πτήσεις καθ' οδόν και στην προσγείωση σε μειωμένα χρονικά διαστήματα. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως βροχόπτωση, χαμηλά σύννεφα και ισχυρός άνεμος", ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Αυτές οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι ο ρωσικός στρατός έχει πάντα ένα ατού για να αιφνιδιάσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Μια τέτοια ταχύτητα ανάπτυξης φρέσκων εφεδρειών και εξοπλισμού σε μια απροσδόκητη περιοχή του μετώπου μπορεί να εξασφαλίσει μια γρήγορη διάρρηξη της ουκρανικής άμυνας. Σήμερα, κάθε μαζική μετακίνηση στρατευμάτων παρακολουθείται εύκολα από δορυφόρους από όλα τα μέρη της σύγκρουσης. 

Ως εκ τούτου, η ικανότητα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι στρατηγικής σημασίας. Παρά την "υποστήριξη" από την αναγνώριση του ΝΑΤΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για αντίποινα και να μεταφέρουν τυχόν ενισχύσεις στην περιοχή της ρωσικής διάρρηξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail