Χώρα της ΕΕ συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο - μέσα ενημέρωσης

pixabay / djedj
Freepen.gr - Η Ολλανδία συνεχίζει να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της να σταματήσει να αγοράζει το αγαθό, ανέφερε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο ολλανδικά εμπορικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Σεπτέμβριο, η χώρα της ΕΕ εισήγαγε περίπου 211,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Μόσχα αξίας 109 εκατομμυρίων ευρώ (117 εκατομμύρια δολάρια). Το γεγονός αυτό ακολούθησε ένα τρίμηνο διάλειμμα στις ολλανδικές εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο ήρθε μετά την ανακοίνωση του υπουργού για το κλίμα και την ενέργεια της χώρας, Ρομπ Τζέτεν, πως η κυβέρνηση εργάζεται για να σταματήσει τις εισαγωγές υδρογονανθράκων από τη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή του τον Απρίλιο, υποσχέθηκε ότι οι Κάτω Χώρες θα σταματήσουν να υπογράφουν νέα συμβόλαια για προμήθειες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και θα καταγγείλουν προϋπάρχουσες συμφωνίες, με αποτέλεσμα οι εισαγωγές να μειωθούν απότομα τον Μάιο και να σταματήσουν εντελώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail