"Κατατρεγμένοι" ξυλοκόπησαν τον Σάντα Κλάους στη Γερμανία και του είπαν ότι είναι «η χώρα τους»

Freepen.gr - Η γερμανική κρατική αστυνομία αναζητά μια ομάδα νεαρών που είναι ύποπτοι για πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος ενός μεσήλικα ντυμένου Άγιου Βασίλη που πήγαινε για παράσταση σε εκδήλωση στην Έσση.

Το 54χρονο θύμα επρόκειτο να εμφανιστεί στο Königsalm στην Königsplatz στην πόλη του Κάσελ στις 6 Δεκεμβρίου, όταν τον πλησίασε μια συμμορία νεαρών που διέσχισαν τον δρόμο και τον προπηλάκισαν.

Σύμφωνα με το θύμα, Rainer B., η συμμορία αποτελούταν από αρκετούς έφηβους μεταναστευτικής καταγωγής ηλικίας περίπου 15 ετών. Είπε στην αστυνομία πως τον προσέβαλαν, αποκαλώντας τον «σκύλα» και «χοντρό» και απαίτησαν να βγάλει τη στολή του Άγιου Βασίλη.

Είπαν ότι ήταν μουσουλμάνοι και πως η Γερμανία ήταν «η χώρα τους», είπε το θύμα όπως αναφέρει η εφημερίδα Hessische Allgemeine.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, η συμμορία έγινε βίαιη και τον χτύπησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο λαιμό και να σκιστεί η φορεσιά του. Σε αυτοάμυνα, ο άνδρας χτύπησε έναν από τους επιτιθέμενούς του στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή προς τη Martinsplatz.

Το θύμα σημείωσε ότι αρκετοί ήταν μάρτυρες της επίθεσης και, αντί να επέμβουν, γέλασαν μαζί του και χειροκρότησαν τους επιτιθέμενους μετανάστες.

Οι δράστες φέρεται να ήταν μεταξύ 14 και 16 ετών με μαύρα μαλλιά και ντυμένοι με σκούρα ρούχα, είπε ο άνδρας στην αστυνομία.

Μετά την υποβολή καταγγελίας στις αρχές, η υπόθεση ανατέθηκε στην υπηρεσία κρατικής ασφάλειας, όπως συνηθίζεται όταν δεν μπορεί να αποκλειστεί πολιτικό κίνητρο.

«Η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας ανέλαβε την έρευνα με την υποψία για σωματική βλάβη, προσβολές και υλικές ζημιές», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ulrike Schaake.

Ο Rainer B. συνέχισε το δρόμο του για να εμφανιστεί στην εκδήλωση με το κατεστραμμένο κοστούμι του, αλλά λόγω της εμφάνισής του, οι φωτογραφίες με τα παιδιά που παρευρέθησαν ακυρώθηκαν.

Το θύμα παρέμεινε στωικό μετά την επίθεση, επιμένοντας ότι δε θα τον εμπόδιζε από το να συνεχίσει το ρόλο του την επόμενη χρονιά.

«Θα συνεχίσω», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να εφοδιαστεί με σπρέι πιπεριού για να διασφαλίσει ότι μπορεί να υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail