Ακόμα και μερικοί Ισραηλινοί παραδέχονται ότι οι δυνάμεις κατοχής το έχουν πάει πολύ μακριά

Παλαιστίνιες χριστιανές γυναίκες σκοτώθηκαν από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή
Το μακελειό που προκαλεί το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους δεν φέρνει το Ισραήλ πιο κοντά στον διακηρυγμένο στόχο του να εξαλείψει τη Χαμάς. Αν μη τι άλλο, η ισραηλινή στρατηγική έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή αναβαθμίζει τη Χαμάς στα μάτια των ταλαιπωρημένων Παλαιστινίων. Ο Yaniv Kubovich, γράφοντας στην αριστερόστροφη εφημερίδα Haaretz, αναφέρεται στην αυτοκαταστροφική εκστρατεία προπαγάνδας του Ισραήλ. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο τίτλος του άρθρου του λέει την ιστορία, Graphic Videos and Incitement: Πώς οι IDF παραπλανούν τους Ισραηλινούς στο Telegram. Γράφει χαρακτηριστικά:

Το Τμήμα Επιρροής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων των IDF, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου κατά του εχθρού και του ξένου κοινού, λειτουργεί ένα κανάλι στο Telegram με την ονομασία 72 Παρθένοι - Χωρίς Λογοκρισία, το οποίο απευθύνεται στο ισραηλινό κοινό και δείχνει τα πτώματα τρομοκρατών της Χαμάς με την υπόσχεση πως "θα συντρίψει τη φαντασία των τρομοκρατών".

Το κανάλι, το οποίο υπερηφανεύεται για "αποκλειστικό περιεχόμενο από τη Λωρίδα της Γάζας" και έχει δημοσιεύσει πάνω από 700 αναρτήσεις, εικόνες και βίντεο με σκοτωμένους τρομοκράτες και καταστροφές στη Λωρίδα της Γάζας, ενθαρρύνει τους 5.300 οπαδούς του να μοιράζονται το περιεχόμενο ώστε "όλοι να δουν ότι τους δουλεύουμε".

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αρνούνται ότι λειτουργούν το κανάλι, αλλά ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στη Haaretz πως ο στρατός είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις IDF να διεξάγουν εκστρατείες επιρροής σε Ισραηλινούς πολίτες του Ισραήλ", δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία. "Τα μηνύματα εκεί είναι προβληματικά. Δεν μοιάζουν με εκστρατεία ενημέρωσης ενός στρατού όπως οι IDF, αλλά περισσότερο με σημεία συζήτησης για τον [ακροδεξιό ράπερ] The Shadow, και το γεγονός πως οι στρατιώτες λειτουργούν μια τέτοια προβληματική σελίδα είναι εξωφρενικό", είπε.

Αυτό είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα του Ισραήλ που χρησιμοποιεί αυτοκαταστροφικές τακτικές καθώς επιδιώκει μια εκστρατεία εξόντωσης στην Παλαιστίνη. Η δολοφονία τριών Ισραηλινών ομήρων από την IOF έχει πυροδοτήσει μια πραγματική κρίση που απειλεί την εξουσία του Νετανιάχου. Οι ισραηλινές οικογένειες που φωνάζουν για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων είναι εξοργισμένες και η υποστήριξη στις διαμαρτυρίες τους αυξάνεται, αντί να μειώνεται.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου προσπαθεί επίσης να συσκοτίσει την πραγματική κλίμακα και έκταση των ισραηλινών απωλειών και των απωλειών εξοπλισμού στη Γάζα. Παρά τους μαζικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων 80 ημερών, η Χαμάς συνεχίζει να στήνει ενέδρες σε ισραηλινές μονάδες. Η πολυδιαφημισμένη ταξιαρχία Golani έχει 25% kia [killed in action] από τις 7 Οκτωβρίου (72 από αυτούς σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου). Αν προστεθούν και οι τραυματίες σε μάχη, η δύναμη της Golani είναι περίπου 60%, αν όχι χαμηλότερη. Το πρόβλημα του Ισραήλ είναι ότι βασίζεται σε ανεπαρκώς εκπαιδευμένους εφέδρους. Οι μαχητές της Χαμάς και της Χεζμπολάχ δεν είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι. Εάν το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο στο νότιο Λίβανο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έναν πιο εξελιγμένο, καλά προετοιμασμένο εχθρό από αυτόν που αντιμετώπισε το 2006.

Το Ισραήλ δέχεται επίσης περισσότερα πυρά για τις αδιάκριτες δολοφονίες αμάχων. Ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος, ένας αριστερόστροφος Πάπας που προηγουμένως είχε την τάση να υποστηρίζει το Ισραήλ, μίλησε καταδικάζοντας τη δολοφονία δύο Παλαιστίνιων χριστιανών γυναικών που πυροβολήθηκαν από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν σε μια αρχαία καθολική εκκλησία στη Γάζα.

Ο πυροβολισμός αυτών των γυναικών είναι ένα ακόμη παράδειγμα απείθαρχων, κακώς εκπαιδευμένων "στρατιωτών". Η χρήση των εισαγωγικών γύρω από τους στρατιώτες είναι σκόπιμη. Αυτοί δεν είναι στρατιώτες, είναι κακοποιοί με όπλο. Καμία τιμή, κανένας κώδικας συμπεριφοράς. Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε ορθά αυτό το γεγονός ως πράξη τρομοκρατίας από το Ισραήλ.

Στη συνέχεια, υπάρχει η Υεμένη. Εκτός από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, η Υεμένη είναι το μόνο αραβικό/μουσουλμανικό έθνος που αναλαμβάνει στρατιωτική δράση εναντίον ισραηλινών στόχων, κυρίως πλοίων. Οι επιθέσεις των Χούτι κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τη Δύση για να εξαπολύσουν επιθέσεις σε τοποθεσίες στην Υεμένη που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η αντίληψή μου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστασίου των Χούτι είναι κινητό. Με άλλα λόγια, η προσπάθεια να τη βρει και να την χτυπήσει θα αποτελέσει σοβαρή πρόκληση για τη δυτική αρμάδα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία είναι ότι έχουν πεπερασμένο απόθεμα πυραύλων για την αεράμυνα. Αν οι Χούθι εκτοξεύσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, η κατασκευή του οποίου μπορεί να έχει κοστίσει 5.000 δολάρια, θα καταρριφθεί από έναν πύραυλο Aegis που κοστίζει σχεδόν 500.000 δολάρια. Αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια δαπανηρή πρόταση για το αμερικανικό ναυτικό. Επιπλέον, όπως αποκαλύφθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν άφθονο απόθεμα τέτοιων πυραύλων και δεν υπάρχει άμεση ελπίδα παραγωγής περισσότερων για να αντικαταστήσουν αυτούς που έχουν εκτοξευθεί.

Ο Simplicius σημειώνει επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα υλικοτεχνικής υποδομής:

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ δεν διαθέτει πλέον τέντερ ανεφοδιασμού πολεμικών πλοίων και οι πύραυλοι αεράμυνας κάθε πολεμικού πλοίου πρέπει να ανεφοδιάζονται μόνο σε ήρεμα νερά και στο λιμάνι, γεγονός που καθιστά τον ανεφοδιασμό πολύ χρονοβόρο και σημαίνει πως η κατάρριψη ενός σωρού φθηνών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων δεν είναι βιώσιμη.

Όταν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη, μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένες, για άλλη μια φορά, ως μια υπερδύναμη με λιγότερο από σούπερ υλικοτεχνικές δυνατότητες και θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να πρέπει να τερματίσουν την εκστρατεία χωρίς να εξαλείψουν την απειλή. Αυτό σημαίνει ότι η Ερυθρά Θάλασσα θα παραμείνει κλειστή και η εμπορική κυκλοφορία θα διαταραχθεί σημαντικά. Στη χειρότερη περίπτωση; Η Υεμένη είναι τυχερή και βυθίζει ένα ή δύο πλοία του αμερικανικού Ναυτικού. Σε αυτό το σημείο, κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και η απειλή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης θα αυξηθεί. Καλή χρονιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail