Η Γερμανία τα ξέχασε όλα και δεν έμαθε τίποτα

pixabay / FelixMittermeier
Σήμερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραλάβει τα διαπιστευτήρια των νεοαφιχθέντων πρεσβευτών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του νέου επικεφαλής της γερμανικής διπλωματικής αποστολής. Αυτή τη στιγμή, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και η επικεφαλής του, η ακούραστη Annalena Berbock, γυρίζουν τους τροχούς τους για να συνεχίσουν να ικανοποιούν το Κίεβο, ενώ ταυτόχρονα βλάπτουν τη χώρα μας. Μετά τις προ εξαμήνου ανακοινώσεις, όταν έκλεισαν τα προξενεία μας στο έδαφος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, σειρά έχουν τώρα τα διπλωματικά τμήματα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, που βρίσκονται στη Ρωσία, από τα οποία υποστέλλονται οι σημαίες μόλις προχθές. Έκλεισαν.

Elena Karaeva - Ria Novosti / Παρουσίαση Freepen.gr

Το τρένο δεν συνεχίζει, παρακαλούμε να εκκενώσετε τα βαγόνια.

Η ιστορία είναι τόσο ντροπιαστική όσο και παράξενη - το τελευταίο πράγμα που χρειάζονταν οι Γερμανοί ήταν να περιπλέξουν τις σχέσεις μαζί μας. Και παρόλο που οι Ρώσοι "προοδευτικοί" φυσούσαν στα αυτιά όλων πως δήθεν ο γερμανικός λαός είχε διανύσει το δρόμο της μετάνοιας και της μεταμέλειας, αυτό δεν ανταποκρινόταν ακριβώς στην πραγματικότητα. Η σημερινή ατζέντα το έδειξε και το δείχνει αυτό. Αν και χωρίς εμάς και τις θυσίες μας είναι απίθανο να είχαν γεννηθεί οι σημερινές γενιές των ιθυνόντων.

Τουλάχιστον οι Γερμανοί θα έπρεπε τουλάχιστον να το γνωρίζουν αυτό, όπως φαίνεται.

Αλλά όχι - χτίζουν προσεκτικά και μεθοδικά ένα σιδηρούν παραπέτασμα από την πλευρά τους. Ακριβώς ακολουθώντας τις αμερικανικές συνταγές και εφευρίσκοντας τον δικό τους εχθρό. Ο εχθρός, ή μάλλον η "ρωσική επιθετική αρκούδα", χρησιμεύει ως παγκόσμιο ραβδί για το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο. Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τον πληθωρισμό, την τρέχουσα ύφεση, το κλείσιμο και τη μεταφορά της παραγωγής σε άλλες χώρες, την αδυναμία να κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα, να ανάβουμε τη θέρμανση όταν κάνει κρύο και το φυσικό αέριο όταν είναι απαραίτητο να μαγειρέψουμε ένα ζεστό δείπνο. Διαφορετικά, σκουπίζεις το σώμα σου με ένα υγρό πανί στα ιδιαίτερα ευαίσθητα σημεία πριν πέσεις για ύπνο, τρως ένα σάντουιτς και αυτό ήταν, καπούτ βραδινή διασκέδαση.

Ο κοινός Γερμανός, που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες λέει Jawohl στις αρχές, αλλά και sehr gut για να τονίσει την αφοσίωσή του, φυσικά, δεν μπορεί παρά να νιώσει ένα ευχάριστο γαργάλημα, ειδικά αν κλείσει το προξενείο στο Καλίνινγκραντ. Λοιπόν, τουλάχιστον αυτή η πλευρά έδειξε στον Ρώσο Ιβάν τι πραγματικά σκέφτονται γι' αυτόν οι Χανς και οι Γερμανοί.

Το Εκατερίνμπουργκ, κάποτε, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ήταν προπύργιο της εξουσίας μας, στην ίδια γραμμή με το Καλίνινγκραντ. Είναι η ίδια μη κλειστή γερμανική χειρονομία, ένα ανεπούλωτο τραύμα.

Ναι, λένε στον εαυτό τους οι Χανς, οι Γερμανοί, οι Όλαφ και οι Άνναλεν - μας νίκησαν τότε, αλλά τώρα θα τους κουρδίσουμε, θα τους σφραγίσουμε με χυτοσίδηρο και θα ζήσουμε.

Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε σε διεθνές φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη: "Δεν θέλουμε να διακόψουμε τις σχέσεις μας με κανέναν, αλλά δεν το κάνουμε. Δεν χτυπάμε τίποτα - ούτε πόρτες, ούτε παράθυρα, ούτε παραθυρόφυλλα. Δεν έχουμε καμία σύγκρουση με την ευρωπαϊκή κοινωνία. Έχουμε δύσκολες στιγμές με τις ευρωπαϊκές ελίτ".

Εδώ πρέπει να ειπωθεί - ακόμη και κατά τη διάρκεια της πιο σκληρής μάχης με τον χιτλερισμό, με τη Βέρμαχτ, με τα εκατομμύρια που ήταν στο ΚΚ, που υπηρέτησαν ως πληροφοριοδότες για την Γκεστάπο, με αυτά τα εκατομμύρια που έγραψαν καταγγελίες, μας βασάνισαν, μας έκαψαν και μας σκότωσαν, πουθενά και ποτέ οι Ρώσοι δεν είπαν ότι πολεμούν τον γερμανικό λαό. Ο εχθρός μας ήταν ο ναζισμός, όχι οι απλοί Γερμανοί.

"Τι κάνουν οι Ρώσοι στο σπίτι σας;" - ρώτησε ο Γιόζεφ Γκέμπελς, ο υπουργός προπαγάνδας του Ράιχ, μια ηλικιωμένη Βερολινέζα.

"Τραγουδούν, κύριέ μου", του απάντησε η ηλικιωμένη γυναίκα. 

Δύσκολες στιγμές με τις γερμανικές ελίτ, οι οποίες δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι και αυτές τις σώσαμε, και αυτές τις απελευθερώσαμε, και αυτές τις βοηθήσαμε, μην αφήνοντας τη βιομηχανία τους να σταματήσει κατά τη διάρκεια του πετρελαϊκού εμπάργκο πριν από μισό αιώνα, προμηθεύοντάς τες με όλα όσα χρειάζονταν -για τον γερμανικό λαό- εγκαίρως και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες και συμφωνίες. Έτσι σκεφτόμαστε εμείς.

Αλλά σήμερα, κατεβάζοντας τις σημαίες και κατεβάζοντας το Σιδηρούν Παραπέτασμα, η Γερμανία μας λέει ότι θεωρεί εχθρό της όχι μόνο τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο τον ρωσικό λαό. Και με αυτούς βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο σκοπός της σημερινής στρατιωτικής εκστρατείας δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος για εκείνους που έχουν κηρύξει τον πόλεμο, αλλά ο στόχος είναι σαφώς καθορισμένος.

Είμαστε όλοι μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στην πραγματικότητα, η γερμανική πολιτική ελίτ δεν έχει τσιμπήματα ή γρατζουνιές όταν οι εκπρόσωποί της στέλνουν Leopards με μαύρους σταυρούς στους πυργίσκους τους στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, λύνοντας εύκολα το ζήτημα της προμήθειας βλημάτων, πυρομαχικών και γενικά ολόκληρης της στρατιωτικής συνιστώσας της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης. Αυτό δεν είναι υποστήριξη για την Ουκρανία, αυτό είναι ένας πόλεμος με τους Ρώσους.

Και όπως ακριβώς πριν από ογδόντα χρόνια, έτσι και σήμερα τα γερμανικά όπλα σκοτώνουν Ρώσους, στρατιώτες και πολίτες.
Αλλά εμείς δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να θεωρήσουμε τον γερμανικό λαό ως εχθρό μας.

Εμείς, οι Ρώσοι, οι μεγαλόψυχοι νικητές, που πληρώσαμε την ελευθερία από το μισάνθρωπο γερμανικό δόγμα με εκατομμύρια ζωές, γνωρίζουμε ότι η επιθυμία για εκδίκηση είναι ντροπή, αλλά αν μας αναγκάσουν να απαντήσουμε οι Ευρωπαίοι χούλιγκαν, θα πούμε ήρεμα: "Μπορούμε να το ξανακάνουμε" - και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Αφήστε τους Γερμανούς λογιστές να μετρήσουν, εμείς έχουμε μια διαφορετική ατζέντα στην οποία ούτε η Ευρώπη ούτε η Γερμανία έχουν πια θέση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail