Ο Πρόεδρος της Αργεντινής ενημερώνει ότι η χώρα του δε θα ενταχθεί στους BRICS

facebook.com/CasaRosadaArgentina
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι ενημέρωσε επίσημα τα μέλη των BRICS ότι η χώρα του δε θα ενταχθεί στην ομάδα, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TN, επικαλούμενο πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Αργεντινός ηγέτης έγραψε στην επιστολή του πως δε θεωρεί κατάλληλη τώρα τη συμμετοχή της χώρας στα BRICS.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Infobae ανέφερε ότι ο Μιλέι είχε στείλει επίσημες ειδοποιήσεις στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Ο Μιλέι ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου. Επανέλαβε την πρόθεσή του να μην ενισχύσει τους δεσμούς με τη Βραζιλία, την Κίνα και τη Ρωσία λόγω διαφωνίας με τις πολιτικές τους, αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δε θα απαγορεύσει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί τους. Η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Νταϊάνα Μοντίνο δήλωσε στις 30 Νοεμβρίου πως η χώρα δε θα ενταχθεί στους BRICS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail