Η Ουκρανία ξεμένει από πληρώματα για γερμανικά άρματα μάχης - Die Welt

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρονται να αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού για την εκπαίδευση στον χειρισμό των αρμάτων μάχης Leopard 2, σύμφωνα με δημοσίευμα του ανταποκριτή της Die Welt στο Κίεβο, Paul Ronzheimer.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι την Τρίτη ότι το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ζήτησε να επιστρατευθούν επιπλέον 450.000 έως 500.000 άτομα. Ορισμένοι νομοθέτες πρότειναν ακόμη και την επιστράτευση γυναικών, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες εν μέσω της συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να αποκαλύπτει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει σχεδόν 400.000 στρατιώτες από το Φεβρουάριο του 2022.

Στο κείμενό του, ο Ρονζχάιμερ σημείωσε ότι τα σχέδια του Κιέβου να επιστρατεύσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους προκάλεσαν "σοκ" στους Ουκρανούς και κατέδειξαν πόσο "δύσκολη είναι η κατάσταση για την Ουκρανία".

Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως η έλλειψη στρατευμάτων της Ουκρανίας και οι δυσκολίες επιστράτευσης πρόσθετων δυνάμεων είναι προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Ως ένα παράδειγμα αυτών των μακροχρόνιων προβλημάτων, ο Ροντσχάιμερ επεσήμανε ότι τα κέντρα εκπαίδευσης στη Γερμανία για την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στον χειρισμό των αρμάτων μάχης Leopard 2 λειτουργούν σήμερα με τη μισή δυναμικότητα.

"Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για την εκπαίδευση και αν αυτός ο πόλεμος διαρκέσει περισσότερο, αυτό φυσικά θα προκαλέσει προβλήματα. Διότι στο τέλος όλα εξαρτώνται από το πόσους στρατιώτες έχει στη διάθεσή της η κάθε πλευρά", δήλωσε ο Ροντσχάιμερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail