Αίγυπτος, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ αναχαιτίζουν κύμα drones που εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης κατά του Ισραήλ

Στις 16 Δεκεμβρίου, οι Χούθι (Ansar Allah) ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη εναντίον διαφόρων στόχων στην πόλη Εϊλάτ, τη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ.

"Πραγματοποιήσαμε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ευαίσθητων στόχων στο Εϊλάτ χρησιμοποιώντας μια μεγάλη παρτίδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ταξίαρχος Γιαχία Σάρι, εκπρόσωπος των Χούθι. "Επιβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στο Ισραήλ μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητά του εναντίον των ακλόνητων αδελφών μας στη Λωρίδα της Γάζας".

Δεν υπήρξαν ακόμη σχόλια από το Ισραήλ σχετικά με την επίθεση των Χούτι με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ωστόσο, αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αιγυπτιακή αεράμυνα κατέρριψε το πρωί ένα ύποπτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τις ανατολικές ακτές της χερσονήσου του Σινά, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια του Εϊλάτ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς δήλωσε πως ένα αντιτορπιλικό του Βασιλικού Ναυτικού κατέρριψε ένα ύποπτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα.

"Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το HMS Diamond κατέρριψε ένα ύποπτο επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που στόχευε την εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. Εκτοξεύθηκε ένας πύραυλος Sea Viper και κατέστρεψε με επιτυχία τον στόχο", ανέφερε ο Shapps σε δήλωση που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε επίσης ότι το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arliegh Burke USS Carney κατέστρεψε 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν ως κύμα από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι το πρωί.

"Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτιμήθηκε ότι ήταν μονής κατεύθυνσης επιθετικά αεροσκάφη και καταρρίφθηκαν χωρίς να προκληθούν ζημιές σε πλοία στην περιοχή ή να αναφερθούν τραυματισμοί", ανέφερε η διοίκηση σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι "οι περιφερειακοί εταίροι στην Ερυθρά Θάλασσα ειδοποιήθηκαν για την απειλή".

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης, αποτελούν μέρος του λεγόμενου Άξονα της Αντίστασης που υποστηρίζεται από το Ιράν και αντιτίθεται στο Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail