«Τα ουκρανικά F-16 θα καταρρίπτονται από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς 40N6 του συστήματος S-400»

U.S. Air National Guard / Tech. Sgt. Caycee Watson
Freepen.gr - Ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής των μαχητικών F-16 πρώτης γραμμής που η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία θα είναι οι πιο προηγμένοι στην κατηγορία τους πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς 40N6 του συστήματος αεράμυνας S-400, οι οποίοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε στο RIA Novosti ενημερωμένη πηγή.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου πως το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα χρειαστεί μόνο περίπου 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα παραλάβουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

"Το σύστημα αεράμυνας του S-400 χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο πύραυλο εδάφους-αέρος 40N6 εξαιρετικά μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος είναι ο πιο προηγμένος στην κατηγορία του στον κόσμο και είναι εξοπλισμένος με κεφαλή εντοπισμού με μοναδικές δυνατότητες. Χάρη σε αυτόν τον πύραυλο, το S-400 σε συνδυασμό με το αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς A-50U πλήττει στόχους πέρα από τον ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων των στόχων χαμηλού ύψους που κάνουν ελιγμούς υψηλής ταχύτητας", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου. 

Οι S-400 θα είναι δυνητικά σε θέση να εμπλέκουν τα F-16 με πυραύλους 40H6 αμέσως μετά την απογείωση και την άνοδο, όταν θα αναπτύσσονται σε προωθημένα αεροδρόμια, ανέφερε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail