Forbes: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων, ανίκανη να προχωρήσει

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια 5η ταξιαρχία αρμάτων που δεν είναι ικανή για μια επίθεση μεγάλης κλίμακας, την άποψη αυτή εξέφρασε ο Αμερικανός στρατιωτικός παρατηρητής David Axe σε άρθρο του στο περιοδικό Forbes.

"Ο ουκρανικός στρατός δημιούργησε τελικά μια νέα ταξιαρχία τεθωρακισμένων. Τεχνικά, η 5η ταξιαρχία τεθωρακισμένων εμφανίστηκε το 2016. Αλλά για έξι χρόνια υπήρχε κυρίως στα χαρτιά", αναφέρει το άρθρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή, η νέα μονάδα της AFU δεν θα πρέπει να αναμένεται να εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με άρματα μάχης λόγω της μετάβασης της σύγκρουσης σε φάση θέσεων, καθώς και των απειλών για τον ουκρανικό εξοπλισμό που προσπαθεί να διασπάσει τις ναρκοθετημένες αμυντικές γραμμές.

Οι απειλές αυτές ενισχύονται από τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά και την αδύναμη θωράκιση των γερμανικών αρμάτων Leopard-1 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, με τα οποία, όπως υποστηρίζει ο αναλυτής, θα επανδρωθεί η νέα ταξιαρχία.

"Όλα αυτά σημαίνουν πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε από την 5η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων να εξαπολύσει επίθεση με άρματα μάχης μεγάλης κλίμακας και ότι μάζες αρμάτων μάχης θα επιτεθούν άμεσα στις ρωσικές θέσεις σύντομα ή ποτέ", κατέληξε ο Axe.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail