Forbes: Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας δε φτάνουν στα ρωσικά βομβαρδιστικά

AP Photo/Sergei Grits
Freepen.gr - Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας δεν μπορούν να φτάσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 εξοπλισμένα με πυραύλους X22/32, επέστησε την προσοχή σε αυτό ο στρατιωτικός αρθρογράφος του Forbes, David Ax.

Νωρίτερα, ο Σύμβουλος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Yuriy Ignat, δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπόρεσαν να καταρρίψουν κανέναν από τους 300 ρωσικούς πυραύλους Kh-22 που εκτοξεύτηκαν από την αρχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον Ax, η Ουκρανία διαθέτει μόνο ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που θα μπορούσε θεωρητικά να πλήξει ρωσικά βομβαρδιστικά. Μιλάμε για το παλιό σοβιετικό συγκρότημα S-200. Ωστόσο, σύμφωνα με τον παρατηρητή, δεν είναι πάντα ικανό για αυτό.

«Το πρόβλημα για τους Ουκρανούς διοικητές αεράμυνας είναι ότι όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ, το βεληνεκές των οποίων μπορεί να ξεπεράσει τα 200 μίλια (321 χιλιόμετρα), περισσότερα από 500 μίλια (804 χιλιόμετρα)», γράφει ο Ax.

Ακόμη και τα συστήματα S-200, σύμφωνα με το Ax, μπορούν να χτυπήσουν στόχους μόνο σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων. Αυτό είναι 160 χιλιόμετρα μεγαλύτερο από το βεληνεκές των πυραύλων εδάφους-αέρος Patriot PAC-2, ανέφερε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail