Foreign Policy: Η επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ επιδείνωσε την κατάσταση για την Ουκρανία

president.gov.ua
Freepen.gr - Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες απλώς επιδείνωσε την κατάσταση για το Κίεβο, γράφει η δημοσίευση Foreign Policy.

"Οι Ρεπουμπλικάνοι δε θέλουν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ουκρανία εν μέσω μιας συνοριακής κρίσης. Και ενώ η προσοχή των μελών του Κογκρέσου είναι στραμμένη σε αυτό το πρόβλημα, ο Ζελένσκι, ο οποίος ήρθε στην Ουάσιγκτον για να ζητιανέψει χρήματα, απλώς επιδεινώνει την κατάσταση», αναφέρει η δημοσίευση.

Το άρθρο σημειώνει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επανειλημμένα δώσει οδηγίες σε ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους να σταματήσουν τις επαφές με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για να αποφύγουν μελλοντικές πολιτικές πιέσεις.

"Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Ζελένσκι να σταματήσει να τηλεφωνεί μέσω Zoom με Capitol Hill. Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εμποδίσει άλλες προσπάθειες των ηγετών του Κογκρέσου να δημιουργήσουν τακτικές επαφές με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους στο Κίεβο», γράφει ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail