FP: Η ιδιοποίηση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας από τη Δύση θα περιπλέξει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας


Freepen.gr - Η χρήση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας ως μόχλευσης θα οδηγήσει στην ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοοικονομικών καναλιών στον Παγκόσμιο Νότο, μειώνοντας τις δυνατότητες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών ειδικότερα, δήλωσε ο Agata Demarais, ανώτερος συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, σε άρθρο του για το Foreign Policy.

"Η μετατροπή των δυτικών χρηματοπιστωτικών καναλιών, <...>, σε όπλα θα επιταχύνει τον οικονομικό κατακερματισμό. <...> Ο οικονομικός κατακερματισμός θα κάνει τη δουλειά των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στην παρακολούθηση των οικονομικών ροών ομάδων που σχετίζονται, για παράδειγμα, με την τρομοκρατία και τα πυρηνικά ο πολλαπλασιασμός, πολύ πιο δύσκολη», - πιστεύει ο αναλυτής.

Επιπλέον, ο Demarais είπε πως η ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων εκτός Ευρώπης και ΗΠΑ θα καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικές τις μελλοντικές κυρώσεις της Δύσης. 

Ο ειδικός σημείωσε επίσης ότι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων απέναντι στα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας οδηγεί σε κατηγορίες για διπλά μέτρα και σταθμά. Η ιδιοποίηση ρωσικών κεφαλαίων θα δώσει λόγο να πιστεύουμε ότι η Δύση είναι έτοιμη να παραβιάσει τους ίδιους τους κανόνες για τους οποίους λατρεύει να μιλάει, έγραψε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail