FT: Το Κίεβο μπορεί να μη λάβει 50 δισ. ευρώ από την ΕΕ λόγω της κρίσης στη Γερμανία

pixabay / Dusan_Cvetanovic
Freepen.gr - Η Ουκρανία κινδυνεύει να μη λάβει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει υποσχεθεί η ΕΕ λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στη Γερμανία και της ενίσχυσης της θέσης των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times που επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους.

"Τα κράτη μέλη της ΕΕ απέχουν πολύ από το να καταλήξουν σε συμφωνία για την αναπλήρωση του κοινού προϋπολογισμού του μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 14-15 Δεκεμβρίου", δήλωσαν στην εφημερίδα πηγές που συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Υψηλόβαθμος συνομιλητής της εφημερίδας δήλωσε ότι οι προσπάθειες της ΕΕ να καταλήξει σε συμβιβασμό για τη βοήθεια προς την Ουκρανία παρεμποδίζονται από τη νίκη του ακροδεξιού κόμματος στις ολλανδικές εκλογές και την πρόσφατη ετυμηγορία γερμανικού δικαστηρίου που περιόρισε τον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης. Παράλληλα, η τελική απόφαση για τη βοήθεια αναμένεται να ληφθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Νομίζω πως η κατήφεια γύρω από αυτό το θέμα είναι υπερβολική. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να βιώσει μια κρατική χρεοκοπία", πρόσθεσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ που συμμετέχει στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα υποσχόμενα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία θα περιλαμβάνουν επιχορηγήσεις, επενδύσεις σε "στρατηγικές τεχνολογίες", καθώς και κεφάλαια για την αποπληρωμή των τόκων των κοινών δανείων της ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail