Η Gazprom αποκαλύπτει τεράστια αύξηση των εξαγωγών προς την Κίνα

Freepen.gr - Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Κίνα αναμένεται να σημειώσουν ετήσια αύξηση έως και 50% το 2023, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου προς τη χώρα της Νότιας Ασίας φέτος θα υπερβούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και θα φθάσουν τα 23,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τον Μίλερ, ο οποίος πρόσθεσε πως το 2022 οι εξαγωγές είχαν ανέλθει σε 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, η Gazprom σημείωσε την περασμένη εβδομάδα νέο ρεκόρ για τις ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του μεγα-αγωγού Power of Siberia. Ο ενεργειακός κολοσσός έχει αναφέρει ρεκόρ ημερήσιων εξαγωγών εννέα φορές από τις αρχές του 2023.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου προς τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας θα αυξηθούν περαιτέρω και προβλέπεται να φθάσουν τα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2025.

Η Gazprom προμηθεύει φυσικό αέριο στην Κίνα στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης σύμβασης με την China National Petroleum Corporation (CNPC). Το Power of Siberia αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διάρκειας 30 ετών, μεταξύ της Gazprom και της CNPC που συνήφθη το 2014.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail