Ο Ζελένσκι φυγαδεύτηκε καθώς πύραυλοι Kinzhal έπληξαν το σύστημα Patriot κοντά στο Κίεβο

φωτο Κρεμλίνο
Η αποτελεσματική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στις στρατιωτικές υποδομές του Κιέβου ανάγκασε τον Volodymyr Zelensky να διαφύγει στο Βισμπάντεν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παραδέχθηκαν τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας Kinzhal σε στόχους στο Κίεβο.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Kinzhal σε στόχους στο Κίεβο και στο αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky.

Ένα ουκρανικό κανάλι Telegram δημοσίευσε ένα βίντεο από μία από τις εκρήξεις.

Όπως ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram, οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις χρησιμοποίησαν "τρεις πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal που εκτοξεύονται από αέρος από τρία αεροσκάφη MiG-31K που τα εξαπέλυσαν από τον εναέριο χώρο της περιοχής Tula στην Κεντρική Ρωσία.

Τα MiG-31K απογειώθηκαν στις 14:09, ενώ οι εκρήξεις στην περιοχή Σταροκωνσταντίνοφ αναφέρθηκαν στις 14:20. Αυτή τη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να διαψεύσουν τις επιθέσεις και δήλωσαν πως ένας από τους ρωσικούς πυραύλους φέρεται να καταρρίφθηκε. Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Γιούρι Ιγκνάτ αρνήθηκε απροσδόκητα να ανακοινώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πολύτιμους στόχους.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν καλά προστατευμένες θέσεις διοίκησης και υπόγειες εγκαταστάσεις. Ρώσοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι το σύστημα αεράμυνας Patriot είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους που πετούν με ταχύτητες έως 9000 χλμ/ώρα. Το αμερικανικό σύστημα μπορεί να τους αναχαιτίσει όταν οι πύραυλοι επιβραδύνουν στα 5760 km/h. Ο πύραυλος Kinzhal πετάει με ταχύτητα 14.000 km/h, πλησιάζει τον στόχο με ταχύτητα 10.000 km/h σε μια γωνία που το ραντάρ Patriot δεν καταγράφει.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί επιτρέπουν στο ουκρανικό προσωπικό να ενεργοποιήσει τα ραντάρ Patriot για πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να φωτίσει τον στόχο και να διορθώσει την πτήση του αντιαεροπορικού πυραύλου. Διαφορετικά, οι πύραυλοι αντιραντάρ θα εντοπίσουν και θα καταστρέψουν τις θέσεις των συστημάτων αεράμυνας.

Ως εκ τούτου, οι αναφορές της Ουκρανίας σχετικά με την επιτυχή αναχαίτιση των πυραύλων Kinzhal δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι πύραυλοι Kinzhal έπληξαν τα συστήματα αεράμυνας Patriot 

Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι η πυραυλική επίθεση με Kinzhal πραγματοποιήθηκε για να εξαλείψει μια συστοιχία συστημάτων αεράμυνας Patriot κοντά στην πόλη Zhitomir (τα συστήματα έφτασαν στην Ουκρανία από τη Γερμανία). Αυτό το σύστημα αεράμυνας ήταν ενσωματωμένο με το συγκρότημα ραντάρ AEGIS και τα αεροσκάφη ανίχνευσης και ελέγχου ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Πέντε εκτοξευτές, ένα όχημα διοίκησης και ένας σταθμός ραντάρ καταστράφηκαν. Επιπλέον, εξοντώθηκαν 80 πύραυλοι και 160 εφεδρικοί πύραυλοι. Η Ρωσία έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής τέσσερις μεραρχίες πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία.

Στο Starokonstantinov, ένας πύραυλος Kinzhal έπληξε ένα καταφύγιο με αξιωματικούς του ΝΑΤΟ από την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία. Ο άλλος έπληξε αεροσκάφη Su-24M (η Ουκρανία τα χρησιμοποιεί ως φορείς πυραύλων κρουζ Storm Shadow/SCALP), καθώς και MiG-29 και (ή) Su-27.

Το ΝΑΤΟ εκκενώνει τον Zelensky

Η Ρωσία πραγματοποίησε την επίθεση την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν απασχολημένος με τη μεγάλη συνέντευξη ερωτήσεων και απαντήσεων που διοργάνωσε με πολίτες και δημοσιογράφους. Αυτό ήταν ένα μεγάλο γεγονός που "όλοι παρακολουθούσαν", ακόμη και στην Ουκρανία. Ο εχθρός δεν περιμένει ισχυρές επιθέσεις σε τέτοιες στιγμές.

Έχοντας υποθέσει ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να στείλει τον Ζελένσκι στο Βισμπάντεν, όπου του έδειξαν μια προσομοίωση σε υπολογιστή της νέας στρατιωτικής στρατηγικής της Ουκρανίας για το 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail