Leopard 2 kaputt στην Ουκρανία - Τι παραδέχτηκε το Βερολίνο

Bundeswehr/PAO eFP
Freepen.gr - Σχεδόν τα μισά από τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 που παραδόθηκαν στο Κίεβο έχουν ήδη τεθεί εκτός μάχης. Αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκαν από τον Γερμανό Υποστράτηγο Κρίστιαν Φρόιντινγκ, επικεφαλής του Κέντρου Καταστάσεων Ουκρανίας στην Μπούντεσβερ.

Παραδέχτηκε επίσης στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένες από τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας αρχικά υποτιμήθηκαν στις εκτιμήσεις της τρέχουσας σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του γερμανικού στρατού, η απόφαση για την προμήθεια γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία συζητήθηκε ενεργά μόλις πριν από ένα χρόνο.

«Τώρα αναφέρεται ότι σχεδόν τα μισά από τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που προμήθευσε η Γερμανία έχουν ήδη τεθεί εκτός μάχης», είπε ο Φρόυντινγκ.

Ο λόγος των μεγάλων απωλειών δεν είναι μόνο τα ρωσικά πυρά. Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, ένας από τους λόγους για την απώλεια του γερμανικού εξοπλισμού είναι η ακατάλληλη επισκευή οχημάτων μάχης από Ουκρανούς. Διευκρίνισε πως ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να επισκευάσει άρματα μάχης σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες λειτουργίας και συντήρησης. Ως αποτέλεσμα, τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά σπαταλώνται γρήγορα. Ο Φρόυντινγκ εξήγησε επίσης ότι η επισκευή γερμανικών αρμάτων μάχης στο λιθουανικό κέντρο συντήρησης θα είναι επίσης αναποτελεσματική, καθώς η παράδοση του εξοπλισμού διαρκεί πολύ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail