Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα

ΑΡ Photo/Rebecca Βlackwell
Freepen.gr - Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της δανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Maersk επλήγη από πύραυλο στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

"Σήμερα, περίπου στις 20:30 (ώρα Σαναά), το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou ανέφερε ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ διέσχιζε τη νότια Ερυθρά Θάλασσα", ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση στο X, πρώην Twitter.

Το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ζήτησε βοήθεια και τα USS Gravely και USS Laboon ανταποκρίθηκαν στο πλοίο, σύμφωνα με την ανάρτηση. Κατά την ανταπόκρισή του, το USS Gravely κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων που εκτοξεύτηκαν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι προς τα πλοία.

"Το πλοίο φέρεται να είναι αξιόπλοο και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί", ανέφερε η ανάρτηση.

Πρόκειται για την 23η επίθεση των Χούτι κατά της διεθνούς ναυτιλίας από τις 19 Νοεμβρίου, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail