Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να καταλάβει τη Marinka. Η AFU θα χάσει άλλη μια πόλη στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Ένα βίντεο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος δείχνει μια ρωσική σημαία να κυματίζει πάνω από το πιο απομακρυσμένο σπίτι στο δυτικό τμήμα της πόλης, γράφει η pravda.ru.

Υπάρχουν ακόμη μάχες στα δυτικά προάστια και πολλές εργασίες εκκαθαρίσεων ακόμη μπροστά μας. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη Marinka από τη μια άκρη στην άλλη, πίεσαν τις εναπομείνασες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο ποτάμι και τις απέκοψαν από τις υπόλοιπες.

"Η πόλη δεν έχει εκκαθαριστεί πλήρως. Δεν χρειάζεται να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο εδώ. Μόλις την εκκαθαρίσουν, όλοι θα το μάθουν", δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Rozhin.

Η πόλη Marinka είναι προάστιο του Ντονέτσκ. Ο οικισμός αποτελεί βολικό σημείο βολής για τον βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από το 2015. Το Ντονέτσκ δεν θα είναι απολύτως ασφαλές, αλλά οι μαχητές θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η απώλεια της Marinka θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό του ουκρανικού στρατού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail