Milliyet: Οι ΗΠΑ έχασαν την Τουρκία ως σύμμαχο λόγω ασκήσεων με τους Κούρδους

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη Συρία με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) [εννοούν την YPG μέσω των SDF] που είναι απαγορευμένο στην Τουρκία και για αυτό χάνουν την Άγκυρα ως σύμμαχος, γράφει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

«Οι ΗΠΑ έχασαν την Τουρκία. Για την κοινή γνώμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει εδώ και καιρό ο κύριος εχθρός μας. Στους δρόμους γίνεται αντιληπτό ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την περιοχή περιλαμβάνουν τη διχοτόμηση της Τουρκίας. Στο παρελθόν το ΝΑΤΟ ήταν εγγύηση για την Τουρκία, σήμερα η Τουρκία είναι μια χώρα που αποτελεί εγγύηση για το ΝΑΤΟ», γράφει το δημοσίευμα.

Ο συγγραφέας επέστησε την προσοχή σε πληροφορίες από διάφορα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σχετικά με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των μαχητών του PKK στη Συρία.

«Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν χθες σε κοινή άσκηση μεταξύ του συριακού κλάδου της τρομοκρατικής οργάνωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το μήνυμα προς την Ουάσιγκτον πρέπει να γραφτεί με κάποια σαφήνεια. Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουν είναι πως η δήλωση έγινε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι από το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Τουρκία γνωρίζει τις τάξεις, τα ονόματα, ακόμη και την κατάσταση των πυρομαχικών των Αμερικανών στρατιωτών...», σημειώνει το δημοσίευμα. 

«Για να κερδίσουν την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει πρώτα να ενεργήσουν ως αληθινοί σύμμαχοι. Και ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να σταματήσετε να κάνετε "νοητική γυμναστική" στον χάρτη της Τουρκίας και να σταματήσετε να συνεργάζεστε με τρομοκρατικές οργανώσεις... Ο Πρέσβης των ΗΠΑ (στην Άγκυρα) θα πρέπει επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο η Τουρκία κάποια μέρα να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως σύμμαχος», αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail