Mirror: Το συγκρότημα Avangard μπορεί να πλήξει πολλούς στόχους στον κόσμο σε 30 λεπτά

РИА Новости / Пресс-служба Минобороны РФ
Freepen.gr - Η Δύση δεν έχει τίποτα να αντιμετωπίσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Avangard, το οποίο μπορεί να πλήξει πολλούς στόχους σε όλο τον κόσμο μέσα σε μισή ώρα, γράφει η Mirror.

"Είναι το μοναδικό όπλο του είδους του στον κόσμο και ο Πούτιν λέει πως η Δύση δεν έχει κανένα μέσο να το σταματήσει", αναφέρει το άρθρο.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι οι πύραυλοι Avangard φτάνουν στο στόχο με 27 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για τον σκοπό αυτό, το συγκρότημα με μπλοκ σχεδιασμού υπερηχητικών υπερυψωμένων πυραύλων ξεπερνά την ατμόσφαιρα της Γης πριν χτυπήσει τα επιλεγμένα αντικείμενα-στόχους σε όλο τον κόσμο σε λιγότερο από 30 λεπτά, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ο διοικητής των Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων, αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Καρακάεφ, ανακοίνωσε ότι ένα σύνταγμα του συγκροτήματος Yasnensky στην περιοχή του Όρενμπουργκ είχε επανεξοπλιστεί με αυτά τα όπλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail