MWM: Το ρωσικό μαχητικό Su-30SM είναι ανώτερο από το γαλλικό Rafale

РИА Новости - Перейти в медиабанк
Freepen.gr - Το Καζακστάν επέλεξε δικαίως το ρωσικό Su-30SM έναντι του γαλλικού Rafale, σύμφωνα με τους συντάκτες του αμερικανικού περιοδικού Military Watch.

"Το Su-30 όχι μόνο πετάει πολύ μακρύτερα και με ισχυρότερο οπλισμό, αλλά έχει και πολύ μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντός του λόγω ενός ραντάρ διπλάσιου μεγέθους από αυτό του Rafale", σημειώνει το δημοσίευμα.

Το MWM επεσήμανε την ομοιότητα της επιλογής του Καζακστάν με την απόφαση της Αλγερίας το 2006. Οι δημοσιογράφοι υπενθύμισαν ότι και οι Γάλλοι προσπάθησαν να πουλήσουν τα μαχητικά τους στην αφρικανική χώρα, αλλά τελικά επέλεξε το ρωσικό Su-30 MKA. Συγκεκριμένα, έχει υπεροχή στο βεληνεκές και είναι πολύ πιο κατάλληλο και για τις δύο χώρες λόγω του τεράστιου μεγέθους του, σημείωσαν οι συντάκτες.

Ένα άλλο μειονέκτημα του Rafale, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι, είναι η συνήθεια των δυτικών κατασκευαστών να επιβάλλουν απαγορεύσεις στην προμήθεια ανταλλακτικών για τον εξοπλισμό τους. Επιπλέον, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συχνά απαιτούν περιορισμούς στη χρήση των όπλων τους σε επιχειρήσεις εκτός της χώρας του αγοραστή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail